Szereted a szobanövényeket vagy a kerti virágokat, de valamiért nem virulnak szegények, folyton elpusztulnak vagy csak kókadoznak? Valamit biztosan rosszul csinálsz!

Hirdetés

A szobanövények olyanok, mint a háziállatok, nem lehet őket magukra hagyni, ha elutazol, akkor is keresel nekik valakit, aki gondozza, locsolja őket.1465840618-jégkocka-watering3

Van, aki úgy bánik a növényeivel, mint a gyermekeivel vagy házi kedvenceivel, nem csoda, hogy igazi szomorúság, ha egy szép virág meghal. És nem érti, miért pusztult el a növény a nagy szeretet és törődés ellenére.

Elvileg nem bonyolult: megfelelően kell locsolni a növényeket, jó hőmérsékleten tartani, és időnként tápoldatozni. De mi van, ha mégis pusztulnak?

Hirdetés

A legnagyobb probléma a túlzott öntözés. Amikor a növényeket locsoljuk, felejtsük el, a túlöntözést, mert az legalább olyan veszélyes, mintha egyáltalán nem locsolnánk őket. Ha magukra hagyjuk őket, nem szabad előre jól meglocsolni őket, hogy tovább bírják. A túlzott öntözéstől a talaj oxigénhiányos lesz, és a virág elpusztul, megfullad.

Annak érdekében, hogy ezt elkerüljük, megmutatjuk a csodálatos jégkocka trükkőt, amitől a növények boldogabbak lesznek, mint valaha. Próbáld ki, és nem halnak többé meg a növényeid..

Adjunk hozzá néhány jégkockát a növények földjéhez mindig, amikor locsolni akarunk. Míg a jegek olvadnak, a talajnak jut elég ideje arra, hogy felszívja a vizet és megakadályozza a növényeket a haldoklástól.