Azt ismered, hogy hiába mosod ki a törülközőket, valami kellemetlen, dohos szag marad bennük, ráadásul magas hőfokon elvesztik a színűket, merevek esznek, nem kellemes őket használni többet? Ha igen, meg kell ismerned ezt a trükköt, amellyel nem kell annyira forrón mosni, mégis jó szagú, puha marad minden törülköződ.

Hirdetés

Image result for towels pixabay

Az állott, dohos szag attól is lehet, ha a kimosott ruhát egész éjszakára a mosógépben hagyod. Reggel, még ha megint ki mosod, a penészes szag valószínűleg benne marad.

Az alábbi trükk gyors, és hatásos. Alkalmazd ki, hogy törülközőid újra tiszták, és jó szagúak legyenek. A penészes törölköző ugyanis nem csak büdös, hanem az egészségre is káros lehet.

Csak vegyél elő 1 bögre ecetet, és ½ bögre szódabikarbónát.

Hirdetés

Tedd bele a rossz szagú ruhákat, és törölközőket a gépbe, majd töltsd fel a tartályt forróvízzel. Adagold hozzá az ecetet, és kapcsold el a gépet egy normál mosásra. Amikor majdnem lejárt, a mosószeres fiókon keresztül tegyél a gépbe egy adag felforralt vizet, és tedd bele a szódabikarbónát is. A mosás kb. 2 óra hosszat tartson, magas hőfokon.

Mikor lejárt a mosás, vedd ki a ruhákat, és szárítsd meg a törölközőket a gépben. Ha elsőre nem lett tökéletes, isméted meg még egyszer a műveletet.

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Please follow and like us:
A törülközői mindig olyanok, mintha újak lennének! Elárulta a titkot!
error: Content is protected !!