Image result for dr weil sleep in 60 seconds

Hirdetés

Sok mindennel próbálkoztál már a meleg fürdőtől kezdve a forró tejes italon át, a bárány számolásig, de még mindig ébren fekszel és nem jön álom a szemedre? Íme egy pofonegyszerű megoldás!

Dr. Andrew Weill arizónai tudós szerint van egy olyan módszer, mely mindössze 60 másodperc alatt álomba ringat – és nem kell hozzá gyógyszer vagy egyéb más szerek. A 4-7-8 légzési technika egy olyan természetes idegnyugtató rendszer, mely segít csökkenteni a feszültséget, és lehetővé teszi a szervezet kikapcsolódását.

A 4-7-8 módszer egy légzéstechnikát alakító metódus, melynek segítségével akár pár másodperc alatt

Hirdetés

A gyakorlat a következő: az orrodon keresztül lélegezz 4 másodpercig, majd tartsd bent a levegőt 7 másodpercig, végül szájon át fújd ki 8 másodperc alatt. Bár sajnos csak a keleti országokban élő jógázók körében ismertebb, érdemes megtanulni, mindjárt meglátod, miért.

A technikának olyan a hatása, mint egy nyugtatónak, mivel ha sokáig lélegzed be és fújod ki a levegőt, a szívverésed automatikusan lelassul. Oxigént juttatsz a szervezetedbe, lassul a pulzusszámod, és növeled a véráramod oxigén-ellátását. Olyan, mintha egy sprint után egy ráérős, nyugtató sétát tennél.

Jogosan merülhet fel benned a kérdés, hogy hányszor kell elvégezni a technikát a kívánt állapot eléréséhez. Valójában nem fogod tudni, meddig jutottál el, hiszen a tested olyan hamar megnyugszik majd, hogy kb. az első egy-két sorozat után álomba szenderülsz. Ehhez viszont ténylegesen be kell tartani a kiírt számolást.

 

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Please follow and like us:
Könnyű módszer: arra programozhatod az agyadat, hogy egy perc alatt elaludj bárhol, bármikor!
error: Content is protected !!