Stefan Florian a híres agysebész, az UMF egyetem igazgatója szerint az agy akkor funkcionál normálisan, ha használjuk folyamatosan, nem akkor, ha pihen. A pihentetés alatt minden olyan dologra kell gondolni, amikor nem kell aktívan gondolkodnunk.Image result for stefan florian

Hirdetés

Mitől lesz igazán egészséges az agyad?

“Az agy hasonlít egy izomhoz, amit ha nem dolgoztatunk folyamatosan, sorvadásnak indul. Használnunk kell az agyunkat. Ez elsősorban azt takarja, hogy sokat kell olvasnunk, de nem mindegy, hogy mit. Színes lapokat olvasva inkább pihen az agy. Értelmes dolgokat kell olvasnunk. Érdemes memorizálni pár sort a szövegből, nyelveket kell tanulnunk.

Nem kell megijedni ezektől. A gazdagabb országokban az olvasás napi tevékenység, mint nálunk a tévénézés. Tehát ez csak a szokásokon múlik. Azok az országok, ahol a napi olvasás rutin civilizáltabbak is az emberek.

Ha olvasunk az időskori elbutulást is megelőzhetjük. Minél többet használjuk az eszünket, annál erősebb lesz az agyunk idős korunkra.

Hirdetés

 

 

Majdnem minden nap agyműtéteket végzek. Minden páciens azt akarja tudni az operáció előtt, hogy utána is önmaguk lesznek-e, hogy ugyanazokat a dolgokat fogják-e szeretni. A válasz erre a kérdésre igen, ha a beteg edzi az intelligenciáját.

Hadd meséljek el még egy szabályt: Minél bonyolultabb szöveget olvasunk, az agyunk annál jobban edződik, pontosan úgy mint a sportolók izmai. Tartsuk észben az agy és az izmok közötti hasonlatot, erőfeszítés nélkül nincs erő. “

 

 

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Így mentsd meg az agyad! Az agysebész döbbenetes vallomása
error: Content is protected !!