Első pillantásra az ukrán Lvovban található házon semmi különös nem látszott: csendes, szűk utca és egy normális ház. A szomszédok nem is sejtették a titkot. De egy család itt 15 éve egy baljós titkot rejtegetett. A Kuchumoys néven ismert a környéken, mindenk azt gondolta a házaspárról, hogy rendes emberek. De ez még azelőtt volt, hogy kiderült a borzalmas titkuk.

Hirdetés

Youtube / Канал Украина

Egy névtelen hívás érkezett 2013. júliusában a rendőrségre. Egy ismeretlen hang tájékoztatta a rendőröket, hogy a házban két gyerek van bezárva. Amikor a rendőrség és a szociális munkások a helyszínre értek, az anya, Natalya kinyitotta az ajtót. Először nem akarta, hogy az idegenek bemenjenek. A rendőrök elmondták, életük legrémesebb látványa tárult eléjük.

Youtube / Канал Украина

Hirdetés

Belülről a ház olyan sötét és piszkos volt, hogy a szociális munkás nem hitte el, hogy itt él a család. De a legrosszabb még hátra volt: megtalálták a két gyermeket. Egy fiú feküdt egy mocskos matracon a sarokban; alig látszott rajta, hogy egy emberi lény. Amikor látta az idegeneket, megpróbált kétségbeesetten elbújni egy rongy alá, amely takaróként szolgált. Később kiderült, hogy a fiú Lubomir és már több, mint 14 éves.

Youtube / Канал Украина

És a másik sarokban a horror folytatódott, amikor a rendőrség megtalálta a hatéves Jurijt. A fiú rendkívül alultáplált, piszkos és elhanyagolt volt.

Youtube / Канал Украина

A két fiút azonnal kihozták a házból, és egy kórházba vitték. Az anya nem értette, mit hibázott, sőt közölte, ő mindig szellőztetett, hogy kapjanak levegőt a gyerekei.

Youtube / Канал Украина

Az orvosok megdöbbentek, amikor Lubomir és Jurij megérkeztek a kórházba. Sem beszélni, sem evőeszközzel enni nem tudtak. A fiúk csak másztak. Az egész testüket zúzódások és sebek borították. Később kiderült, hogy Lubomir életében háromszor járt az otthonán kívül, és Jurij születése óta soha nem látott napvilágot. Mindkét gyereket, mint a kutyákat a házban tartották. Youtube / Канал Украина

A szülőket letartóztatták és azzal vádolták, súlyosan elhanyagolták gyerekeiket. Az anya, Natalya elmebetegnek lett nyilvánítva, miközben férje, Lubomir két év börtönt kapott. Évek óta, senki nem vette észre, hogy mi történik az ajtó mögött ebben a házban. Lubomir munkatársai megdöbbentek, amikor megtudták, mi történt. Csendes, kedves emberként ismerték.

Youtube / Канал Украина / События

Közben Lubomir és Jurij tartózkodik értelmi fogyatékos gyermekek számára fenntartott otthonba került és bár Lubomir még mindig nem tud futni, az izmai el vannak sorvadva, de javult az állapota. Már nem retteg a többi embertől, a maga módján kommunikálni tud a többi gyerekkel. Jurij nagyon félénk és tartózkodó, de kíváncsi a világra.

Youtube / Канал Украина / События

Hihetetlennek tűnik, hogy ez egy nagy város közepén játszódott le. Hogy a városban az orvosok, tanárok és a szomszédok nem vették észre, hogy két kisfiú titokban szörnyű körülmények között él. Egyes szomszédok valóban csodálkoztak, hogy a két fiú soha nem játszott kint, de a szülők mindig is mondtak kifogásokat, és azt mondták, hogy a gyerekek betegek.

A videó bemutatja az egész szörnyű történetet (ukrán):

Lassan a fiúk vissza, de valószínűleg szenvedni az egész életüket, hogy az okozott kár hanyagság. Ez nagyon nehéz lesz, hogy közvetítse a két per elfogadását, de csak egyszer, fontos, hogy a lehető legjobb ellátást és lehet szokni a “normális” élet egy. Remélhetőleg Lubomir és Jurij továbbra is annyi haladás és talán végül talál egy szerető család.

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Please follow and like us:
15 évig állatként tartotta gyerekeit az anya! Mindezt mindenki szeme láttára!
error: Content is protected !!