Hirdetés

Ha tudnád, mit raknak a hamburgerbe, soha nem ennél belőle. Íme néhány adalékanyag, amelyről mélyen hallgat a McDonald’s

szilikonolaj

A hamburgerhez adják hozzá, a csirkefalatokban nincs. Ezt az anyagot gyakran használják a kontaktlencsék és az orvosi műanyag termékek gyártásához.

ammónium-szulfát

Ez segít abban, hogy nagy mennyiségű zsemletésztát tudjanak dagasztani egyszerre. Nem feltétlenül az ideális hozzávaló vacsorára, ugye?

Cisztein-L

A gyorséttermek jó ízű pékárujába teszik az adalékanyagot, a cisztein-L-t. Ez az aminosav leggyakrabban megtalálható az emberi hajban és a kacsa tollában. Annyira nem étvágygerjesztő.

TBHQ

Hirdetés

A TBHQ veszélyes lehet az egészségre, sőt nagy mennyiségben halálos. 18 McDonald’s ételben találtak belőle.

Vényköteles gyógyszerek

A csirkéknek adják a hormonokat, antibiotikumokat, sőt antidepresszánsokat is, hogy jobban nőjenek, ellenállóbbak legyenek a tenyésztés során.

KÁRMINSAV

Ezzel színezik a marhahúst, hogy szép vöröses legyen.

Cellulóz

Fából vonják ki, és szinte mindenbe belerakják a gyorséttermekben.

Szilícium-dioxid

Ipari homok. Egy érdekes szer, arra használják, hogy a csomósodást megakadályozzák.

Ezek a vegyületek és vegyszerek nagyon hasznosak lehetnek más helyzetekben. Azonban ez még nem teszi őket elfogadhatóvá emberi fogyasztásra szánt élelmiszerekben.

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Hirdetés

Please follow and like us:
Ha ezt elolvasod, soha többé nem eszel a McDonald’s-ban
error: Content is protected !!