A szakértők szemében régóta tudott tény, hogy a szójában levő izoflavinok tönkreteszik a pajzsmirigy funkciót és az egészséges gyermekeknél, illetve felnőtteknél is betegségeket idézhetnek elő.

Hirdetés

A magyarországi üzletek polcain is ott találhatók a szójatej, más szójatermékek. Különösen széles a kartonos szójatej választéka. 2-3 nagyvállalat gyártja és terjeszti világszerte az egészségre különösen rossz hatással levő fermentálatlan szójatejet és szója termékeket. Fermentáltat csak Ázsiában kapni, az nem ártalmas az egészségre.
A hirdetésekben arról beszélnek, hogy azokban az országokban, ahol magas a szója termékek fogyasztása, egészségesebbek az emberek. Arról mélyen hallgatnak, hogy Japánban, Kinában, ahol a legnagyobb a fogyasztás, a szója fermentáltan kerül az asztalra, és egészen kicsi mennyiségben fogyasztják étkezéshez miso vagy tofu formájában. A szójatejet nem vedelik, mint nyugaton.

A Cornell Orvosi Egyetem tudósai szerint a szóját fogyasztó gyermekeknél jóval nagyobb gyakoribban fejlődik ki pajzsmirigy alul működés. Cukorbetegséggel diagnosztizált gyermekek között kétszer többen kaptak szóját csecsemőkorban tápszerben, mint a nem cukorbeteg gyermekek esetében. Svájcban, Nagy-Britanniában, Ausztráliában a közegészségügyi hivatalnokok a terhes nők és babák szójafogyasztásának erős korlátozását ajánlották.  A szója életmentő lehet a tehéntejre allergiás babák 3-4%-ánál, azonban mára már olyan széles körben reklámozzák a terméket, hogy piaci aránya 25%-ra nőtt.

Szörnyű történetekről számolnak be azok az anyák, akik szójás tápszerrel táplálták babájukat. A szójával táplált lányoknál a korai öregedés tüneteit tapasztalják, pici gyermekkorban megjelenhet a hónalj kellemetlen szaga, a mellek növekedése, a testszőrzet, és 2-3-4 éves korban a menstruáció jelei is mutatkozhatnak.

Hirdetés

Fiú csecsemők szója táplálásának tünetei általában 11-12 éves korban jelennek meg.  A mellek elkezdhetnek növekedni, a here nem fejlődik.

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Please follow and like us:
Ez a népszerű ital tönkreteszi a pajzsmirigyedet! Mégis sokan isszák!
error: Content is protected !!