Hirdetés

A sztatinokat (koleszterinszint-csökkentő gyógyszereket) több mint 100 millió ember szedi a világon,  mérgezi magát, felgyorsítva a sejtek leépülését.

A sztatinok korai öregedést okoznak, kikapcsolják sejtekben a DNS-javítást, előidézik a cukorbetegség, izomfáradtság és memóriazavar megjelenését.

A new orleansi Tulane University szakértői szerint, a sztatin gyógyszerek – amelyek évente tízmilliárd dollár bevételt jelentenek Amerika gyógyszeripari cégeinek – “lekapcsolják” az őssejtek működését, amelyek felelősek a sejtek saját magukon végzett javításáért a testben.

Hirdetés

Bár a sztatin gyógyszereket a profitorientált gyógyszergyárak “varázsszerként” aposztrofálják, ezek sok beteg életében borzalmas (akár végzetes kimenetelű) mellékhatásokat okoznak. Ahogy az Egyesült Királyságban a UK Express írja: az ilyen mellékhatások közé tartozik a “memória elvesztése, izomfájdalom, a cukorbetegség, a szürkehályog, a máj tönkremenése, a fáradtság.” “A sztatinok rendszeres szedői egyre sebesebben öregszenek”… ” a gyógyszer használata hosszú távú agyi és testi hanyatlást okoz”- állítja az Express. A szakértők szerint , ez a szer negatívan befolyásolja az őssejteket, azt a szervezetben létező belső gyógyító rendszert, amely a károsodott sejteket kijavítja és megvéd minket a izom- és ízületi fájdalomtól, valamint memóriánk elvesztésétől.

Professzor Reza Izadpanah az “American Journal of Physiologynak” adott interjúban elmondta: “A tanulmány azt mutatja, hogy a sztatinok felgyorsíthatják az öregedés folyamatát.” Arra is figyelmeztet, hogy a “sztatinok lehetetlenné teszik a DNS-javító gének: XRCC4, XRCC6, és az Apex1 gén működését”. Az orvosok és a gyógyszergyárak évek óta alábecsülik a sztatinokat tartalmazó gyógyszerek negatív hatását, elősegítve ezzel a gyógyszerek használatát. A problémát az is tetézi, hogy a gyógyszerek pusztító mellékhatásaira: a memóriazavar, cukorbetegség, izomfáradtság stb. jelenségeire az orvosok egyszerűen még több orvosságot adnak. A sztatin gyógyszerek így lettek egy hatásmechanizmus kezdő lépései, amivel az orvosok csak még több gyógyszer felírását tették lehetővé. Ahhoz, hogy a csalás még nagyobb legyen, az egészségügyi irodalom újradefiniálta a “magas koleszterinszint” fogalmát, hogy a még alacsonyabb határszámokkal több és több embert tudjanak az “orvosi kezelés” égisze alatt nagy bevételt hozó kémiai anyagokkal bombázni.

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Please follow and like us:
A sztatinok leleplezése: korai öregedést, agykárodosát és cukorbajt okoznak
error: Content is protected !!