Hirdetés

A nikotin az egyik legaddiktívabb kemikália; ő a felelős azért, hogy a leszokás irdatlanul kemény tud lenni. Rengeteg káros hatása van egyébként a szervezetre: blokkolja az izom-és idegsejteket, növeli a vérnyomást és a stroke esélyét is. Ha a cigarettát nem is lehet azonnal letenni, a negatív hatásait csökkenthetjük: együnk olyan ételeket, amik kimossák a szervezetből a nikotint. Mutatjuk, melyek ezek!

Brokkoli

A brokkoliban rengeteg B5-, C- és B-vitamin van, amik egy sor fontos folyamatot szabályoznak a testben. Ez a zöldség újra feltölti a C-vitamin raktárainkat, felgyorsítja az anyagcserét, és ami a dohányosoknak a legfontosabb, hogy a tüdőt is védi a toxinoktól. A benne lévő NRF2 elnevezésű gén megakadályozza, hogy a tüdő sejtjeit idegen anyagok támadják meg.

Narancs

A nikotin növeli a stresszhormonok szintjét, és elszívja a testből a C-vitamint. A narancs azonban kiváló arra, hogy pótolja a hiányzó vitaminmennyiséget. Emellett az idegességet, feszültséget is csökkenti!

Hirdetés

Több narancs, kevesebb nikotin

Spenót

A spenótban B9-vitamin van, ami híres arról, hogy eltávolítja a testből a nikotint. Mivel ez a kemikália alvászavart okoz, a dohányosok gyakran ébrednek fel éjszakánként; a spenót ezen is segíthet, úgyhogy mindenképp érdemes sokszor fogyasztani belőle.

Gyömbér

A gyömbér csillapítja a nikotin és a dohányzás okozta kellemetlen tüneteket. Nemcsak a cigaretta iránti vágyat szünteti meg, hanem az egészséges fogyáshoz is hozzájárul, és kimossa a toxinokat a szervezetből.

ormájában is hatékony a gyömbér

Áfonya

Az áfonyában lévő sav a normálisnál jóval gyorsabban távolítja el a nikotint a vérből, ráadásul a nikotinhoz hasonlóan megemeli a vércukorszintet, így remek helyettesítője a cigarettának. Ha dohányozni támad kedvünk, együnk inkább áfonyát!

Citrom

A narancs mellett a citrom a másik olyan C-vitamin forrás, amire szüksége van egy nikotinnal telített testnek. Ha a nikotin 3 napnál tovább van benne a szervezetben, akkor tönkreteszi a sejteket, és az immunrendszert is meggyengíti; a citromtól viszont újjászületik mindenki, aki rendszeresen fogyasztja.

rommal az egészségért

Répa

A dohányzás csökkenti a szervezetben lévő A-és C-vitamin mennyiségét, ám ha sok répát eszünk, feltölthetjük a szervezetünket a fentebb már említett vitaminokkal. Mindemellett pedig K-vitamint is viszünk be a testünkbe, hiszen a répa abban is bővelkedik.

Gránátalma

A dohányzás hatására gyorsabban ver a szív, magasabb lesz a vérnyomás, az erekben lévő oxigén szintje azonban csökken. Ha sok gránátalmát falatozunk, akkor viszont gyorsabb működésre serkentjük a keringésünket, és elősegítjük, hogy a testünk több vörösvértestet termeljen.

A gránátalma jótékony hatással van a testre

Búzacsíra

A nikotin összeszűkíti az ereket, úgyhogy érdemes olyan ételeket fogyasztani, amik kitágítják azokat, és serkentik a keringést. A búzacsíra tele van E-vitaminnal, és a keringési rendszer normális működéséhez is hozzájárul, ráadásul a szívbetegségek kockázatát is csökkenti.

Kelkáposzta

A kelkáposztáról azt kell tudni, hogy minél többet eszünk belőle, annál kevesebb esélyünk van arra, hogy rákosak legyünk. A kelkáposzta természetes antioxidánsforrás, így kipucolja a szervezetből a nemkívánatos nikotint.

Ha te is rendszeresen eszed ezeket az ételeket, akkor nyomj egy lájkot, vagy oszd meg másokkal is a cikket!

femcafe.hu

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Please follow and like us:
Dohányosok figyelem! Ezek az ételek kitisztítják a nikotint a szervezetedből!
error: Content is protected !!