Az alkohol nem csak fogyasztásra alkalmas, de sok tisztítószerben, takarító készítményben ott van, így nem meglepő, hogy használható rengeteg mindenre.

Hirdetés

Elpusztítja a matracban a parazitákat

A matracban sok poratka és vérszívó rovar telepedik meg, melyek éjjel gondokat okozhatnak. Habár a lakásban matracunk tisztaságára biztos ügyelünk, ha idegen helyre megyünk, a szállodában az ágyat több ezren is használhatják, jobb, ha teszünk valamit, mielőtt lefekszünk az idegen ágyba.

Egy szórófejes flakonba tölts alkoholt, de ha ez épp, a vodka is jó, aminek nincs túl erős szaga, és spricceld át vele a matracot. Megöli a parazitákat.

Hirdetés

Izzadásgátló

Mivel megöli a baktériumokat, megelőzi a kellemetlen bűzt. Ha elfelejtettél dezodort vinni magaddal, jó lesz helyette a alkoholtartalmú szájvíz is.

Jégakku

Önts meg egy zárható műanyag zacskóba 1 rész alkoholt és két rész vizet, majd rakd a mélyhűtőbe. Mivel az alkohol nem fagy meg, hanem sűrű, gélszerű masszává alakul, hatékony jegelőt csinálhatsz belőle.

Fejtetű ellen

Ha a gyerek tetves lesz (vagy a felnőtt), simán megszabadulhatsz a vérszívóktól  alkohollal. Egy szórófejes flakonba önts egy kevés alkoholt, majd adj hozzá néhány csepp levendulaolajat és fújd közvetlenül a hajas fejbőrre, majd hagyd rajta, végül egy kefe, vagy egy fésű használatával fésüld ki a tetveket.

Fültisztítás

Keverj össze egy rész ecetet egy rész alkohollal és egy fülpiszkáló segítségével tegyél pár cseppet a füledbe. A keverék feloldja a fülzsírt, simán ki fog folyni.

Lakklemosó

Ha nincs otthon aceton, de van vodka, vagy pálinka, könnyen lejön vele a lakk.

A szőrbenövés ellen

Ha szőrtelenítés után a bőröd kipattogzik, a szőrszálak pedig hajlamosak a benövésre, önts egy kevés alkoholt egy vattakorongra és törölgesd át vele az érintett területet.

Zsíros bőrre

Mivel az alkohol szárató hatással rendelkezik, leszárítja a pattanásokat, megöli fertőzéseket okozó baktériumokat, így tisztítja a bőrt. Csak a pattanásos részen használd, mivel az egészséges bőrt kiszáríthatja.

Herpeszre

Kenj alkoholt a herpeszre, hogy gyorsabban leszáradjon. Az alkohol nem csak vírustalanítja a sebet, hanem segít le is szárítani azt!

Kézfertőtlenítő

A bolti helyett te is csinálhatsz otthon. Ha van egy kis flakonod, amit fel tudsz használni a tárolásra pedig magaddal is hordhatod. Keverj össze 1 deci aloe vera gélt egy evőkanál gyógyszertári alkohollal és néhány csepp teafa olajjal, majd öntsd a kis üvegbe és jól zárd le.

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Please follow and like us:
Alkoholt öntött az ágyába! Ezt miért nem tudtam eddig?
error: Content is protected !!