Egy német bőrgyógyász nagyon szimpla módszert talált fel a szépség és fiatalság visszanyerésére már érettebb korban is

Hirdetés

40 körül az arcbőr kollagéntermelése erősen lelassul, ami a feszesség elveszítését eredményezi. Megjelennek az első barázdák és elkezdünk kapkodva küzdeni a ráncok ellen, általában mindhiába, mert a drága krémet, és eljárások csak ideig-óráig hatnak, akkor sem nagyon.

Pedig egy  teáskanál használatával egyszerűen csodát tehetünk az arcbőrrel, és csupán napi 10 percetz kell rászánni erre a masszázsra, ami voltaképpen nem annyira új, csak nem ismerték eddig Európában. A kínai nők évezredek óta alkalmaznak egy hasonló technikát, amit gua-sha masszázsnak neveznek, és csontlapocskákkal végezték.

Maga a módszer nem nehéz, nem kell hozzá más, mint egy teáskanál, egy pohár hideg (akár jeges) víz és néhány csepp meleg növényi olaj, ami olíva, avokádó, jojoba, de napraforgó is lehet.

Hirdetés

A smink alapos lemosása után kenjük fel a krémet, amit mindig használunk. A jeges vízben lehűtött kanalat – domború részével a bőr felé – helyezzük a felső szemhéjra, majd az alsóra néhány másodpercig. Ez segít levinni a puffadtságot és elhalványítja a karikákat. Ha úgy érezzük, a kanál melegszik, ismét hűtsük le. Ezek után mártsuk az olajba a kanalat és elkezdjük masszírozni az arcot!

Enyhe nyomással mozgassuk a kanalat az alábbi irányvonalak mentén.

◾  A homlokon függőlegesen felfelé a két szemöldök közti résztől indulva, egészen a hajvonalig.

◾  határozott mozdulatokkal a szemhéjon, a belső sarokból a külső felé, majd vissza.

◾  Az arc görbületeit követve egyenes, felfelé haladva, különös figyelemmel a száj és orr közti nevetőráncra.

◾  Az áll vonalon mindkét irányban.

◾  A nyakon egyenesen fel és le.

A masszázst legalább 10-szer ismételjük mindegyik irányban. Ha a kanál már nem siklik rendesen, egy újra tegyük az olajba. Jó, ha 10 percen át masszírozzuk így az arcunkat, de ha érzékeny a bőröd, fokozatosan növeld az időt!

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Please follow and like us:
Így tüntettem el minden ráncomat ingyen, 1 teáskanál segítségével!
error: Content is protected !!