A növény a sárguló leveleivel mutatja, ha rosszul ápoltad. Ne ijedj meg, mert legtöbbször megmenthető!

Hirdetés

1. miután elültetted:

Ekkor a lenti levelek sárgulhatnak meg. Nem rontottál el semmit, de feltétlenül vágd le ezeket a leveleket! Pár nap múlva megszereti helyét a növény és csakis zöld leveleket hoz majd.

2. locsolási hiba:

Hirdetés

Szereti a meleget és szárazságot a virág. A futók nem bánják, ha minden nap néhány órát árnyékba teszed őket az állók kedvelik a folyamatos napsütést. A túllocsolás, a gyökerénél megálló víz okozhatja a sárguló leveleket. Szedjük ki ezeket a leveleket! A legjobb, ha mindig csak kicsit nedves növényünk talaja. Legjobb kora reggel vagy késő este locsolni a muskátlit.

3. időjárás:

Oda kell figyelni rá, mert amikor nagyon párás a levegő, kevesebb víz kell muskátlinknak. A levélsárgulást pár locsolás elhagyásával megúszhatjuk.

4. hideg víz:

Öntözz esővízzel vagy lágy vízzel! A jéghideg csapvíz nem csak sárgulást, de akár teljes pusztulást is okozhat.

5. rossz föld:

Az egész levél halványsárga lesz, ha nem jut tápanyag a muskátlinak. A futóknál lehet hetente, az állóknál kéthetente tápoldatozz!

6. forró, száraz idő:

Sárgulást vagy levélvörösödést okozhat. Az elszíneződött leveleket mindenképpen vágjuk ki. Legyen egy locsolási ritmusunk mert a muskátli szereti, ha pontos a gazdája.

7. Locsolás hiánya:

Csak a levél széle lesz sárgás.

8. Kánikula :

A hőség idején fontos egy védett helyre átrakni a muskátlikat a napról. így meg is előzhető a levélsárgulást!

9. penész fertőzés:

A muskátli nem nő, levelei sárgulnak. Amennyiben gombára gyanakszol azonnal vidd arrébb el a beteg növényt az egészségesek mellől! Csak így menekülhet meg a fertőzéstől a többi muskátlink.

 

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Please follow and like us:
Elsárgul a levele, nincs virág rajta? Ezt a trükköt ajánlom a muskátliddal!
error: Content is protected !!