Az almaecet igazi csodaszer. De az alábbi öt problémával olyan káros lehet, ami miatt érdemes ekihagyni. Vagy legalábbis visszafogni a fogyasztását.

Hirdetés

 

1 evőkanál almaecet 4 dl vízben fogyasztva étkezés előtt már ősidők óta használt, természetes szer fájó gyomorra a veszélyes gyógyszerek helyett. A nyers almaecet emellett segíthet a bélműködés élénkítésében, így gyorsabb ütemben eltávolítja a toxinokat a testből. Hasznos a bőrbetegségek és pattanások elmulasztásában is, szépíti a bőrt. A nyers, szűretlen almaecet segíthet ízületi fájdalom és gyulladás esetén. Kioldja a zsírt, így a test képes felhasználni őket, nem rakódik le. Enyhíti a rovarcsípést, stb. De… Az alábbi problémákkal nem szabad alkalmazni.

Nyelési nehézségek

Az orvosok szerint az almaecet rendszeres ivása irritációt okozhat a nyelőcső nyálkahártyáján. Pláne ha az almaecetet hígítatlanul isszuk.

Hirdetés

A torok és a nyelőcső lágy nyálkahártyái könnyen megégnek az erős savtól. Ha már eleve probléma van a nyelőcsöveddel, semmiképp ne fogyassz almaecetet!

Elégtelen káliumszint

Az almaecet leviszi a testben káliumszintjét. Ha már eleve káliumhiányos vagy, ez szívritmuszavarokhoz, izomgyengeséghez, szoruláshoz, kimerültséghez, ritkán bénuláshoz vezethet, de a légzésre is hat.

Különösen kerüld az almaecet ivást olyan vízhajtókkal, melyek szintén csökkentik a káliumszintet.

Véralvadási zavar

Azok, akiknek a családjában már volt ilyen betegség, vagy vérhígító gyógyszert kapnak véralvadás problémáikra, kerüljék.

Emésztőrendszeri gondok

Bár sok orvos szakértő szerint az almaecet javítja a szervezet pH szintjét, sokszor mellékhatások lépnek fel. Ha méregtelenítésre használod az almaecetet, előfordulhat: hasmenés, emésztési zavar, gyomorégés. Ha folyamatosan ezeket a mellékhatásokat tapasztalod, állj le, vagy legalább vidd le a fogyasztott mennyiséget.

Érzékeny fogzománc

Ha az almaecetet naponta iszod, magas savtartalma miatt veszélynek teszed ki sz amúgy is sérült zománcot. Amellett, hogy elszíneződik, a fogzománcot is lebontja. Annak ellenére, hogy hígított formában iszod, vagy bő vízzel veszed be a tablettát, minden esetben öblítsd ki alaposan utána a szádat! Ha állandósulna a fogaid érzékenysége, hagyd abba az almaecet rendszeres fogyasztását!

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Please follow and like us:
Amit eltitkolnak: sose fogyassz almaecetet az alábbi 5 esetben!
error: Content is protected !!