Elhunyt Somló Tamásl / Fotó: RAS-archívum

Hirdetés

Már egy éve nincs köztünk Somló Tamás zenész, énekes, dalszerző, az LGT tagja.

A Locomotiv GT tagját 68 éves korában, évek óta tartó betegség után keddre virradóra érte a halál – közölte Presser Gábor, az LGT vezetője a család és a zenekar felhatalmazásával.

Somló Tamás tavaly májusban került kórházba, félő volt, hogy kiújult korábbi betegsége, tumora, amellyel két évvel korábban kezelték.

Hirdetés

Akkor azt nyilatkozta betegségéről, hogy a beleit támadta meg a kór, s gyógyszeres kúrára szorult, azóta pedig minden hónapban kontrollra járt.

Somlót tavaly  júniusban hazaengedték a kórházból, de sajnos nem azért, mert javult volna az állapota.A zenész olyan gyenge volt, hogy nem tudták rajta elvégezni az életmentő hasi beavatkozást.

Az LGT egykori zenészét szerettei ápolták otthon.

Hallgassa meg Somló Tamás egyik dalát

Somló Tamás 1947. november 17-én született. Artistaként körbeutazta a világot, ám végül a zenészi pályát választotta. Somló Tamás 1964-től 1967-ig az Omega, 1969 és 1971 között a Kex, később a Non Stop, majd 1973-tól a Locomotiv GT tagja volt. Utóbbi zenekarban énekesként, basszusgitárosként és szaxofonosként is szerepelt. Az LGT-vel tíz magyar és hét angol nyelvű stúdióalbumot készített.

Legismertebb dalai közé tartozott az Álomarcú lány, az Ülök a járdán, a Valamit mindig valamiért, a Boogie a zongorán, a Primadonna, a Nagyon kell, hogy szeress, az Annyi mindent nem szerettem még. Az LGT mellett szólóban is készített hat lemezt.

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Hirdetés

Kiújult a tumora, elvitte a betegség a magyar legendás énekest
error: Content is protected !!