Ez az utolsó kép Szalay Gyöngyi hétszeres vívó világbajnokról. A mosolygós, 49 éves asszony keringése néhány pillanat múlva összeomlik, a mellette látható Rig Lajos próbálja majd visszahozni az életbe. Kétszer sikerült az újra élesztés, harmadszor már nem.

Mint egy rossz re­gény… Vidámság, ünnep idén is a tapolcai kolbásztöltőversenyen, a zsűri kihirdeti a győztes csapatot. Szalay Gyöngyi, hétszeres párbajtőrvívó-világbajnok, a verseny rendszeres résztvevője fellép a pódiumra, tapsol a közönség, ő átveszi az emléklapot Rig Lajos országgyűlési képviselőtől… aki néhány perc múlva már kétségbeesetten küzd a 49 (!) éves nő életéért…

Hirdetés

© MTI

– Gyöngyi minden közéleti eseményen részt vett a városban, és mint mindig, most is a vívóklub csapatával indult a kolbásztöltőversenyen – emlékezett vissza a Borsnak Rig Lajos, aki zsűrizett a tragédiával végződő szombati eseményen. – Éppen a mellettünk lévő asztalnál dolgoztak Gyöngyiék, többször jártam át hozzájuk kóstolni, és semmi jele nem volt annak, hogy rosszul érezné magát. Egy órakor volt a díjátadó, ahol emléklapot adtam át neki. Lement a színpadról, és egy perc múlva szóltak, hogy baj van…

Itt egy kis szünetet kellett tartania, míg folytatni tudta a rettenetes történetet. – Odasiettem, Gyöngyit már két ember tartotta, és próbálták betenni egy autóba. Szóltam nekik, hogy inkább fektessék le a földre! És azonnal hívják a mentőket! De ekkorra már leállt Gyöngyi keringése… Azonnal megkezdtem az újraélesztését, ami sikerült is! Kértem, szorítsa meg a kezemet – és éreztem, ahogy visszatér belé az erő. Kérésre már a lábát is meg tudta emelni. Aztán megszólalt: annyit mondott, hogy fájdalmat érez a jobb oldali végtagjaiban – emlékezett a drámai percekre Rig, aki hozzátette, a mentők gyorsan kiérkeztek a helyszínre.

© Benedek László

Gyöngyi azonban újra elveszítette az eszméletét, de elképesztő küzdelem árán a mentőautóban másodszor is sikerült visszahozni az életbe. Gyógyszeres kezelést kapott, majd a helyszínről mentőhelikopter szállította a veszprémi kórház intenzív osztályára. A tragikus hír délután öt órakor érkezett: Szalay Gyöngyi elhunyt.

Hirdetés

– A halál okát majd a hivatalos boncolás állapítja meg. Én azonban mentőztem, évekig pedig az intenzíven dolgoztam, és a tünetek alapján tüdő- vagy agyembóliára gondolok. A tragédia az egész várost megrázta – mondta a politikus.

A tragédia előtt mosolygott a fotósnak

A Bors elérte a Szalay Gyöngyiről készült utolsó képet megörökítő fotóst, aki döbbenetes részletekről számolt be. A világbajnok vívó másodpercekkel a tragédia előtt még jókedvűen mosolygott a kamerának.
– Én minden tapolcai rendezvényen fotózom és filmezek. Ezúttal is ott voltam, álltam a tribün szélénél, amikor jött Gyöngyi, és mondtam neki, hogy álljon meg egy képre – mesélte Benedek László, majd így folytatta: semmi nem látszódott rajta, elmosolyodott egy pillanatra, elkészült a fotó, aztán egy szemvillanás alatt megtörtént a baj…

 

bors

Facebook Hozzászólások
Please follow and like us:
Ez borzalmas: az utolsó képen még boldogan mosolyog Szalay Gyöngyi, pár perccel rosszul léte előtt!
error: Content is protected !!