Óriási a tét Tusup számára – Ezért sem mindegy, mi történik vele és Hosszú KatinkávalA háromszoros olimpiai bajnok úszónő, Hosszú Katinka (28) amerikai tréner-férje számára nagy téttel bír, tudják-e rendezni kapcsolatukat, ugyanis, ha a magán- és a szakmai életükben is elválnak útjaik, nem valószínű, hogy lesz maradása.

Mindezt persze magának köszönheti Tusup, hiszen az elmúlt években sorra okozott botrányokat, veszett össze kollégákkal.

– Ha Tusup és Hosszú szakít, előbbit biztosan kiveti magából az úszótársadalom. Szinte nincs olyan személy, akivel ne lett volna konfliktusa, egyedül felesége eredményessége miatt tűrik meg. Ezért nem merte még senki azt mondani neki, hogy fogja vissza magát – mesélte lapunknak egy bennfentes.

Hirdetés

Ha csak az elmúlt alig több mint két év komolyabb balhéit nézzük, akkor is egész hosszú „balhésorozatot” hozott össze az amerikai.

A 2015-ös netánjai rövid pályás Európa-bajnokságon Törös Károly (75) mesteredzőnek esett neki, amiért a szakember megjegyezte, hogy Hosszú aranyérme csak a benyúláson múlt. Tusup közelről, magából kikelve, káromkodva üvöltött Törös arcába. A kecskeméti tréner szerint az amerikai nem is köszön a magyar edzőknek, lenézi őket.

– Ő senkit nem tart semmire – mondta az eset után Törös.

Hirdetés

A 2016 decemberi, windsori rövid pályás Eb-n Hargitay András (61) szövetségi kapitányt „sorozta meg”, az edzők közötti megbeszélésen lesenkizte. A vb után pedig a korábbi olimpiai bajnokkal, Kovács Ágnessel (36) üvöltözött, amiért gratulálni szeretett volna az épp levezetőúszást végző Katinkának.

Az előző év sem múlt el Tusup-féle kirohanás nélkül, az áprilisi országos bajnokságon klubjuk akkori edzőjével, a skót Darren Warddal úgy kiabált, hogy visszhangzott az uszoda. A trénert hibáztatta, amiért nem indult el a férfiváltójuk. Az év végén pedig Hosszú nevelőedzőjét, Pass Ferencet (46) szidta a bajai Halászlé Kupán, a részt vevő gyerekek és a nézőtéren helyet foglaló szülők megdöbbenésére.

Az biztos, több ellenséget gyűjtött, mint barátot.

Havi nettó egymillió forint

Annak ellenére, hogy több konfliktusa is volt a magyar úszósport szereplőivel, elismerik Shane Tusup szakértelmét és eredményeit. Ennek köszönhetően jól keres az amerikai tréner, aki magas összegű állami bérben részesül. Munkaszerződése alapján havi nettó egymillió forintos fizetést kap a Magyar Edzők Társaságától – tudta meg még korábban a 24.hu.

blikk

Facebook Hozzászólások
Please follow and like us:
Ezt a fizetést bukja Tusup, ha Katinka nem veszi vissza
error: Content is protected !!