Egyre töb­ben pa­nasz­kod­nak egy in­ter­ne­tes áru­házra, amely nem küldte el vá­sár­ló­i­nak a meg­ren­delt fe­hér­ne­mű­e­ket, de a pén­zü­ket sem adta vissza.

Hirdetés

A Szlovák Fogyasztóvédelmi Felügyelőség (SOI) pénteken adott ki figyelmeztetést a gyanús webshopra. Az olcsó fehérneműket forgalmazó rajpradla.sk nevű internetes áruház ellen ugyanis egyre többen tettek panaszt. Az internetes áruházat egy Youuu nevű cseh vállalat üzemelteti, amelynek székhelye Brünnben van.

A vásárlói panaszok tartalmaiból az derül ki, hogy miután megtörtént a rendelés és a fizetés, a kliensnek nem kézbesítik az árut

Hirdetés

– közölte a szlovák felügyelőség a Parameterrel.

“A Lookfashionnel ugyanígy jártunk” – kommentálta a hírt egy magyar panaszos.

 Fotó: rajpradla.sk

A SOI szerint több vásárló is élt azzal a jogával, hogy 14 napon belül indoklás nélkül visszaléphet a szerződéstől. Annak ellenére, hogy az áruház elfogadta a visszalépést, a vásárlók pénzét már nem utalta vissza.

A Szlovák Fogyasztóvédelmi Felügyelőség hatáskörébe csupán a Szlovákián belüli vállalatok ellenőrzése tartozik. Abban az esetben, ha a vásárlónak egy olyan vállalattal akadtak problémái, amelynek székhelye az Európai Unión belül van, azt tanácsolják, hogy forduljanak az Európai Fogyasztóvédelmi Központ képviseletéhez.
ripost
Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Please follow and like us:
Fi­gye­lem, át­veri a vá­sár­ló­kat ez az in­ter­ne­tes áru­ház
error: Content is protected !!