Havonta 120 forint nyugdíjat kézbesítenek Soó Olgának a Győr melletti Öttevényben.

Hirdetés

– Egy nyilvános vécét sem használhatok ennyiből – mondta a Kisalföld munkatársának, és ennél jobban nehéz érzékeltetni, mennyit ér a folyósított összeg.

Olga a férjével 2007 májusában költözött Kolozsvárról Öttevényre. Romániában a kereskedelemben dolgozott, a párja képkeretezőként. Magyarországon úgy kaphattak letelepedési engedélyt, ha munkát vállalnak. Az asszony egészen tavaly nyárig, amikor autóbalesetet szenvedett, több helyen dolgozott, és tudomása szerint mindig be volt je­lentve változó óraszámokkal.

A 2018. januári nyugdíjszelvény. Egy olcsóbb százas papír zsebkendő kijön belőle © Kisalföld/Baranyai Edina

Az 1954-es születésű nő előbb a román nyugdíjkorhatárt érte el. Romániából – a lejt forintra átszámítva – 56 ezret folyósítanak neki 33 év és 8 hónap munkaviszony után. Tavaly átlépte a ma­gyarországi nyugdíjkorhatárt is, s az első szelvény 110 forintról szólt. Időközben emelték az összeget előbb 115 forintra, majd most 120-ra. Hogy ez ho­gyan jön ki? A lap felvette a kapcsolatot az ügyben illetékes kormányhivatallal, ahonnan várják a választ.

Hirdetés

Olga azt is elmondta: jelezte a nyugdíjbiztosítónak, hogy akár le is mond az összegről, vagy va­lahogy csatolják a román nyug­díjához, mert csak macerával jár neki, a postásnak és a folyósítónak is. De azt a választ kapta, hogy nem tehet semmit, fogadja el, amit kap.

bors

Facebook Hozzászólások
Please follow and like us:
120 forint nyugdíjat kap Olga
error: Content is protected !!