Zsú­fo­lá­sig tele volt a Fő­vá­rosi Nagy­cir­kusz gye­re­kek­kel, ami­kor a fi­a­tal po­rond­mes­ter, a mind­össze 32 éves Joó Tamás össze­esett. A tra­gé­dia a dél­utáni elő­adá­son tör­tént. Tamás lel­ke­sen várta a mű­sort, semmi nem utalt arra, hogy baj tör­tén­het…

Hirdetés

 

Fekete zászló leng a Fővárosi Nagycirkusz épületén. A dolgozók rosszkedvűen járnak ki-be az épület ajtaján. Mindenkit megviseltek a vasárnap délután történtek, s bár a cirkuszi világ nem veszélytelen, arra, ami Tamással történt, senki sem számított.

A 32 éves fiatalember az előadás közben váratlanul rosszul lett és összeesett. A cirkusz dolgozói azonnal mentőt hívtak hozzá, a szakemberek 40 percig küzdöttek az életéért, de Tamáson már nem lehetett segíteni. A cirkusz közleményben tudatta, hogy mi történt, többet nem akartak közölni.

Hirdetés

“Tamás éppen a Győztesek Karneválja nevű előadás közben lett rosszul. Sajnáljuk, hogy ennyire fiatalon ment el, egyelőre a közleményünkön kívül nem szeretnénk több részletet elárulni. Mindenkit nagyon megviselt a halálhíre, szeretnénk nyugodtan gyászolni” – mondta Marosi Antal, a Fővárosi Nagycirkusz sajtómunkatársa.

A cirkuszi világ nagyon zárt, így a gyászban is összefogtak, ma este gyertyás megemlékezést is tartanak. A fiú egyik ismerőse annyit mondott lapunknak, hogy a porondmestert mindenki kedvelte.

Fotó: Sulyok László

“Életvidám, aktív fiatalembernek ismertük. Évekig Németországban dolgozott, egy vándorcirkusszal, a Circus Roncallival. Nem tudtam róla, hogy bármi betegsége lenne, a mi szakmánk kemény, nem előny, ha betegség gyötör. Ezért ha van is, azt sokan igyekszenek eltitkolni – mondta a férfi a -nak, aki a nevét nem vállalta.

A Győztesek Karneválja egy nagyon nívós műsor, a XII. Cirkuszfesztivál legjobb fellépőit válogatták rá össze. Szerdáig nincs újabb előadás, így a fellépőknek addig lesz idejük kiheverni a vasárnapi sokkot.

Joó Tamást a szíve vihette el. Hazánkban minden fél órában meghal valaki hirtelen szívhalálban.

“Gyakran kiszámíthatatlan, úgy is előfordulhat, hogy valaki nem is tud arról, hogy szívbeteg, sőt korábban nem észlelt semmilyen tünetet” – mondta lapunknak dr. Nagy Gabriella háziorvos. – “Az első tünetek megjelenése és a halál között maximum egy óra telik el. Nem gondolnánk, de egy nap alatt átlagosan hetvenen halnak meg hirtelen szívleállás miatt átlagosan. Ez nőket és férfiakat egyaránt érint – mondta az orvos.

ripost

Facebook Hozzászólások
Please follow and like us:
Ez öl­hette meg a fi­a­tal po­rond­mes­tert a Fő­vá­rosi Nagy­cir­kusz­ban
error: Content is protected !!