Hirdetés

Ifjabb Klapka György az elmúlt hónapokban felújította, átalakította a lakást, végül nyomott áron, de talált rá vevőt is /Fotó: Gy.Balázs Béla

Ifjabb Klapka György az elmúlt hónapokban felújította, átalakította a lakást, végül nyomott áron, de talált rá vevőt is /Fotó: Gy.Balázs Béla
 Egy vidéken élő idős úr vette meg az Aranyember 170 négyzetméteres lakását.

Az ingatlant a tavaly januárban elhunyt üzletember, Klapka György (†88) legidősebb fia, ifj. Klapka György (52) örökölte, szeptemberben pedig már meg is hirdette azt.

– Végre sikerült eladnom a lakást – árulta el a Blikknek Gyuri, aki nem is titkolta, érzelmileg erősen kötődik az ingatlanhoz, hiszen 2017 január­jában elhunyt édesapja is szerette a zálogház fölötti lakást, mégis muszáj volt túladnia rajta.

Hirdetés

Kihasználni nem tudta, ráadásul a hagyatéki tárgyalás ideje alatt felgyülemlett számlákat is fizetnie kellett.

– Amikor átvettem a lakást, rengeteg elmaradás volt, több százezres közös költség halmozódott fel. Rendeznem kellett a közüzemi számlákat, még az áramot is vissza kellett kapcsoltatnom – mesélte Klapka legidősebb fia.

Eredetileg 110 millióra tartotta a Vámház körúti lakást, majd 20 millióval lenyomta az árát, hogy tudja értékesíteni – végül csak jóval áron alul sikerült túladnia rajta.

A budapesti lakást korábban Klapka György is megpróbálta eladni /Fotó: Pozsonyi Zita

– Hiába csökkentettem szeptemberben az árát, elein­te így sem sikerült eladni. Egyelőre egy forintot sem láttam az örökségből, csak a pénzemet vitte ez a lakás– nyilatkozta még év elején lapunknak ifjabb Klapka György, aki akkor úgy döntött, átalakítja a lakást, hogy kiadja turistáknak.

Ezután szinte azonnal kopogtattak a komoly érdeklődők.

– Végül egy vidéken élő bácsival egyeztem meg. Fájó szívvel adtam át a kulcsokat, de tudom, hogy jó kezekbe került. Befektetésnek vette meg, a pénzből pedig én is ingatlanozni szeretnék – osztotta meg a terveit lapunkkal Gyuri, aki 20-25 milliós lakásokba szeretné visszaforgatni a pénzt. – Csak átmeneti megoldás volt, hogy turistáknak kiadtam, az eredeti hirdetés is futott, hiszen az volt a végső cél, hogy vevőt találjak rá. Kár is lett volna, ha a bérlők lelakják az ingatlant. Remélem, szépen fel lesz újítva, akár luxusotthont is ki lehet belőle alakítani. Bevallom, nekem sok macera volt vele, örülök, hogy új tulajra talált!

Balszerencsés a hagyaték

Az Aranyember nem akarta, hogy elsőszülött fia, ifj. Klapka György részesedjen a vagyonából, eredeti végrendeletében egy forintot sem hagyott a férfira. A család azonban összefogott, és György megkapta a Vámház körúti lakást, valamint két autót is. Az egyiket eladta, a másikkal a minden vitás kérdést lezáró tárgyalás után ment egy kört – azonnal le is kapcsolták a rendőrök, mert vezetés közben telefonált.

blikk

Facebook Hozzászólások
Please follow and like us:
Ennyiért ment el Klapka Vámház körúti lakása: szomorú!
error: Content is protected !!