Az ország Pici bácsijának búgó hangja ugyanúgy a védjegyévé vált, mint mackós alkata. Egy friss fotó szerint az utóbbit elveszítette.

Hirdetés

Sokan rácsodálkoztak arra a fotóra, amit a Vígszínház hivatalos Facebook-oldalán tettek közé. A képen Eszenyi Enikő igazgatónő és Rúzsa Magdi énekesnő veszi közre Presser Gábort.

2015 november – Presser Gábort évtizedeken át így szokták meg a rajongók. 28 hónappal ezelőtt még a régi alkatát „viselte” © Vadnai Szabolcs

Igaz, az ország Pici bácsija kedélyesen mosolyog, de még ülve is jól látszik, hogy jó pár kilótól megszabadult az elmúlt hetek alatt. Kijelenthetjük, hogy sosem láttuk még ennyire slanknak. Ez azért érdekes, mert az LGT ikonikus arca sosem tagadta, hogy nem veti meg a finom falatokat.

– Kíváncsi ember vagyok, szeretem a hasamat, és megbecsülöm azt, aki jól tud főzni…Ha van időm, szeretek főzőcskézni a vendégeimnek. Hogy mit, az attól függ, mi jót találok éppen a piacon.

Hirdetés

A főzés nálam egy igazi közösségi program, ami azzal kezdődik, hogy kimegyünk a piacra, és mindent összevásárolunk. Én a kofánál még ma is egyenként válogatom a hagymát, a krumplit, az uborkát is. Piac nélkül semmit nem ér a főzés – nyilatkozta 2004-ben egy interjúban, amit a Hetek című újságnak adott.

2018 január – Az év elején még jobban kitöltötte kockás ingét © DFP

A zeneszerzőnek mackós alkata pedig ugyanúgy a védjegyévé vált, mint mélyen búgó hangja. Ezért is meglepő most a változás. A Bors munkatársa visszanézte az elmúlt hónapok fotóit, amin az látszik, hogy Presser Gábor egyre vékonyodik.

Könnyen lehet, hogy a Kossuth-díjas művész életmódváltásba kezdett. Többek között ezt is szerettük volna megkérdezni tőle, de telefonon nem értük utól.

2018 március – A Kossuth-díjas művész talán még sosem volt ennyire vékony. Nem tudni, hogy mi okozta a változást © Instagram

Ezután menedzsmentjét hívtuk. De tőlük azt a választ kaptuk, hogy a köztiszteletben álló művész senkinek nem ad interjút, még a munkájával kapcsolatban sem.

Ami biztos, Presser Gábor rengeteget dolgozik. Amellett, hogy a Vígszínház zenei vezetője, nem régiben Falusi Mariannal adott nagy koncertet, de néhány hete fellépett Rúzsa Magdi Arénában adott koncertjén is. Ez a teljesítmény egy fiatalabb zenész számára is nagy kihívás, nemhogy egy hamarosan a 70. évébe lépő embertől.

Életműkoncertje lesz

Sokszoros jubileumi koncerten ünnepelhetik a rajongók október 7-én Presser Gábort a budapesti Papp László Sportarénában. A LGT legendás zenésze szerencsére nem tartotta be ígéretét, amikor kilenc éve azt ígérte, hogy csak egy arénás koncertet ad.

– Semmiképp nem akartam „jubileumi” estet tartani. Mikor felkértek az október 7-i koncertre, azt gondoltam, legyen az előadás címe a sorszáma, ahol most épp tartok. Ezért lett az 1507. koncert a címe – tudatta rajongói­val a közösségi oldalán.

Ami biztos, az őszi koncerten a rajongók hallhatják majd életműve legszebb dalait. Lesznek részletek a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musicalből, és felcsendülnek a régi nagy slágerek, olyanok, mint a Mikor elindul a vonat, vagy A szerelemnek múlnia kell.

bors

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Please follow and like us:
Rettenetesen lefogyott Presser Gábor
error: Content is protected !!