Hónap vége van, elfogyott a fizetés? Végre lelkiismeret furdalás nélkül főzhetsz egy jó grízes tésztát, amit utoljára nagyanyád tett eléd, amikor gyerek voltál. Kicsit hízlal, kicsit tele van cukorral és liszttel, de olyan mennyei az íze, hogy néha megengedheted magadnak. A pénztárcádat pedig bizonyosan nem fogja megterhelniez a finomság. Nincs istenibb tehát a lekváros, pirított grízes édes metéltnél. Itt a legjobb grízes tészta recept. A tökéletes grízes tészta elkészítése a következő, nagyanyáink receptje alapján. Ha netalántán nagyon ráérsz, és magad gyúrod hozzá a tésztát, akkor még finomabb, de persze bolti metéltből is elkészíthető.

Hirdetés

Lássuk tehát a receptet

HOZZÁVALÓK

Ezek a megfelelő arányok

Hirdetés

  • kevés disznózsír
  • 10 dkg búzadara
  • 30 dkg metélt száraz tészta
  • porcukor
  • házi baracklekvár
  • A zsírt felforrósítjuk, rászórjuk a grízt, és folyamatosan kevergetve enyhén barnára pirítjuk, majd felöntjük másfélszeres mennyiségű, forró, kiscit megsózott vízzel. Kicsit főzzük, lefedjük, amíg magába szívja a vizet és megpuhul.
  • Közben sós vízben kifőzzük a tésztát, jól lecsepegtetjük, majd összekeverjük a már puha grízzel. Még így összerakva is hagyjuk állni egy darabig.
  • Tálaláskor megszórjuk porcukorral, és összekeverjük forró baracklekvárral.
Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Please follow and like us:
Grízes tészta elkészítése
error: Content is protected !!