A klasszikus Quiche Lorraine könnyen elkészíthető, tökéletes minden étkezéshez és nagyszerű egész évben!

Hirdetés

Itt egy klasszikus quiche recept, amire csak szükség lehet egy mesés étkezéshez, a Quiche Lorraine éppen ilyen.

Egyszerű, ízletes szalonnás quiche, amely könnyen készíthető!

Ma visszatérünk az alapokhoz

Hozzávalók a tésztához:

  • 250 g finom liszt
  • 1 egész tojás
  • 150 g vaj, felvagdosva
  • 1 ek. tej
  • 1 kk. só
  • 1 kevés cukor

Hozzávalók a töltelékhez:

15 centis póré

Hirdetés

3 tojás

250 ml zsíros tejszín (33%)

szerecsenydió, só, bors

100 g reszelt sajt (Gruyere vagy bármilyen)

250 g húsos bacon

15 centis póré

  1. Egy tálba öntjük a lisztet, a közepébe beleütjük a tojást, vajat, sót és a cukrot, majd összerakjuk a tésztát. Amikor a vaj összeállt a liszttel, adjuk hozzá a tejet és keverjük össze.
  2. A tésztát gyúródeszkán erős mozdulatokkal gyúrjuk még át, míg teljesen összedolgozódnak benne az alapanyagok, azután formázzunk belőle egy lapos bucit, és tegyük 15-20 percre a hűtőbe pihenni.
  3. A tésztát 2 mm vastagságúra nyújtsuk, tegyük sütőformába, villával szurkáljuk meg a felületét, majd tegyük vissza újabb 15 percre a hűtőbe. (A második hűtés arra szolgál, hogy a tészta ne essen össze sülés közben, ne csússzon le a sütőedény oldalán.)
  4. Ezután tegyünk bele sütőpapírt és a pitesúlyokat (vagy babot, rizst, ez nehezékként funkcionál és meggátolja a tészta felemelkedését). 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd kivesszük a nehezéket és a sütőpapírt, és további 6-8 percig sütjük, hogy színt kapjon.
  5. A kockára vágott bacont megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felaprított póréhagymát. A tojásokat felverjük, fűszerezzük, és hozzáöntjük a tejszínt meg a sajt egy részét.
  6. A kisült tésztaalapba beletesszük a szalonnás hagymát, és ráöntjük a tejszínes-sajtos tojást. A tetejét meghintjük a maradék sajttal.
  7. 200 fokra előmelegített sütőben, 20 percen át sütjük, amíg a massza dermedt és a felszíne szép pirult nem lesz.

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Hirdetés

Please follow and like us:
Quiche: elronthatatlan francia lepény, bármi mehet bele, de mi szalonnával, sajttal szeretjük
error: Content is protected !!