Néha túl sok zsír rakódik le a májban, és ez számos gondot okoz, amely minden bizonnyal befolyásolja az általános egészségi állapotot. Szerencsére, van egy fantasztikus növény, amely megoldja ezt Ez nem más, mint a cékla.

Hirdetés

 

A cékla egy híres piros zöldség, amelyet főve, levesként, nyersen vagy salátaként eszünk. A céklának számos jó egészségügyi hatása van, például, hogy eltávolítja zsírt a májról, megtisztítja a vastagbelet és segít visszanyerni a megromlott látást. És még nincs vége!

Egészségügyi előnyei:

A cékla serkenti a vérkeringést, ugyanakkor megadja a testnek fontos napi energiaellátást. A növényi tartalmaz betaint és triptofánt, ezek ritka anyagok, amik megnyugtatják, az idegeket és nagyon hasznosak a stressz elleni harcban.

Ezen kívül gyulladás gátló tulajdonsága van, és magas az antioxidáns tartalma, ami kiváló a szabad gyökök elleni küzdelemben. Javítja az általános egészségi állapotot.

Hirdetés

 

 

Így készíts egy finom céklasalátát, amit akár naponta érdemes enni:

Hozzávalók:

  • 2-3 egész cékla
  • 2 fej vöröshagyma
  • olaj
  • balzsamecet

Elkészítés:

Pucold meg a céklát, és főzd puhára vízben egy kevés sóval, majd vágd fel kis szeletekre, és helyezd egy tálba. Ezután vágd fel a hagymát, és keverd össze a céklával, majd adj hozzá egy kis olívaolajat és ecetet, sózd meg ízlés szerint. A végén locsold meg egy kis saláta ecettel és hagyd állni egy órát. Ez a csodálatos saláta tisztítja a vastagbelet, a májat és javítja a látást is. Ha szeretnél többet tenni az egészségedért, javasoljuk, hogy fogyaszd ezt akár minden nap. A cékla rendkívül tápláló és egészséges. Legyen része a napi étrendednek.

 

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Hirdetés

Please follow and like us:
60 évesen ez a zöldség megjavította a szemem, kioldotta a zsírt a májamból és kipucolta a beleimet
error: Content is protected !!