20-kitchen-tips-and-tricks-no-one-ever-told-you-about

Hirdetés

Ebben a cikkben a legjobb a 20 konyhai trükköt találod, amelyek megkönnyítik a munkát és a mindennapi tevékenységeket.

1. Nincs több baktérium a tejtermékekben

A túró és a tejföl eltarthatósága rövid. Mit kell tenni? Tedd a dobozt fejjel lefelé a hűtőben. Egy vákuum keletkezik belül, ami kiszorítja a baktériumok számára fontos levegőt.

2. hosszabb eltarthatóságú zöldségek

Papírtörlőre tedd egymás mellé a hűtőbe a polcokon a zöldségeket. Ez beszívja a felesleges nedvességet, és leállítja őket a rothadásban.

3. A tojásokat ellenőrizheted

Ha bizonytalan vagy, hogy a tojást friss-e, csak tedd őket egy tál vízbe. Ha a tojás elsüllyed friss. Ha úszik, nem friss.

4. Cukor nem áll össze

Tartsd a cukrot a hűtőben, és ez nem fog összeragadni. Ha már összeragadt, tedd be egy zacskóba kenyér mellé, az kiszívja anedvességet.

5. A só nem áll össze

Tegyél rizsszemeket a sótartóba.

6. Sajt ne száradjon el

Ha a sajt gyorsan szárad, dörzsöld be vajjal, és friss marad.

7. vaj frissen tartása

A friss vajat tedd jégkockatartóban a mélybe, onnan adagold.

8. Pezsgő szénsavtartalmának visszanyerse, ha kiment belőle

Tegyél 1-2  szem mazsolát a palack belsejébe, pár perc múlva iható!

9. Jobb lesz a puding

Csak készítsd a pudingot tejszínnel, ne vízzel vagy tejjel, csoás lesz

10.  méz

Hirdetés

A méz az egyetlen élelmiszer a világon, ami nem romlik sohameg, legfeljebb kicsapódik benne a cukor. Ilyenkor üvegestül tedd forró vízbe, újra folyékony lesz.

11. túl sós leves

Tegyél nyers burgonyát, vagy almát bele. Vedd ki pár perc múlva, és egy pici ecetet önts a levesbe.

12.  Kemény hús

A pácban legyen: paradicsomlé, ecet, sör, papaya, citrom, ananász is. Mindezek tele vannak húspuhító enzimekkel.

13.  felesleges zsír a leves tetején

Ha nincs idő lehűteni tegyél bele két jégkockát, ettől a tetején összeáll a zsír, leszedhető

14. Odakozmált tej

Ha a tej odakozmál, adjunk hozzá egy kis sót és az égett szag eltűnik.

15. Gyorsérés gyümölcsnél

Tedd papírzacskóban egy alma mellé a gyümölcsöt, gyorsabban megérik

16. Mentsed meg a mártást, ha leégett

Ha ez megtörtént, gyorsan tegyél 1 teáskanál mogyoróvajat bele, elveszi a szagot és az ízt is.

17. rossz szag a műanyag tartályokban

Tegyél bele újságpapírt, hagyd benne, majd mosd el megint a tartókat.

18. Égett serpenyő

Tisztítsad meg a leégett serpenyőt némi szódabikarbónával és 5 teáskanál sóval. Tegyél rá egy kis vizet és hagyd állni, útána elmoshatod.

19. Tiszta rozsdamentes acél

Alkohollal tisztítható legjobban20.

Réz polírozás

Használj  ketchupot. Ruhával dörzsöljed át és tiszta lesz.

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Hirdetés

Please follow and like us:
A 20 legjobb konyhatrükk, amit eltitkoltak eddig előled
error: Content is protected !!