Gyökérkezelésnek azt nevezik a fogorvosok, amikor a fogbélüreget, valamint a csatornákat betömik, hogy így előzzék meg a beteg fog kihúzását. Dr. George Meinig fogorvos azonban megdöbbentő elmélettel állt elő Amerikában. Véleménye szerint a gyökérkezelésen átesett emberek később hajlamossá válnak bizonyos súlyos betegségekre szemben azokkal, akiknek nincsen gyökértömött fog a szájában.

Hirdetés

Image result for root canal

Súlyosan megosztja a fogorvosokat szakmailag, hogy a gyökérkezelés biztonságos beavatkozás, vagy ellenkezőleg, egészségre káros hatású.. Dr. Meinig  egy német származású amerikai fogorvos, Dr. Price munksságát. A múlt század elején publikáló Price azt kutatta, mi az összefüggés az általános egészségi állapot és a fogak egészsége között. Ezután publikálta Price a Root Canal Cover Up című könyvét, amelyben óva inti a pácienseket, hogy ha lehetséges, mondjanak nemet a gyökértömésre.

Hirdetés

Dr. Price szerint a gyökértömésen átesett betegek, később hajlamosabbak lettek több betegségre is.

A kutatások alapján rájött ugyanis, hogy a gyökérkezelt fog tömőanyaga egy idő után zsugorodni kezd, így számos veszélyes baktérium elszaporodik a fogbna, és itt éveken keresztül tenyészhet, folyamatosan támadva a testet, ami egy ideig ellenáll az támadásnak, de a kor előrehaladtával, vagy a stressz miatt az immunrendszer elveszti erejét, így lassacskán eluralkodnak a betegségek a páciensen.

A tapasztalatai alapján a gyökérkezelt embereknél a következő súlyos betegségek alakultak ki:

  • szív- és érrendszeri betegséget
  • arthtritisz
  • idegrendszeri problémák
  • autoimmun betegségek és veseelégtelenség

A fogorvos szerint trtsuk megfelelően tisztán a fogainkat, és évente legalább kétszer menjünk el a fogorvoshoz, hogy minél hamarabb elejét vegyük a szuvasodásnak. Alább két videóban látható, hogyan folyik egy gyökérkezelés, valamint, hogy miért káros a szervezet számára.

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Hirdetés

Please follow and like us:
A fogorvos gyökértömést javasol? Ezt válaszold neki!
error: Content is protected !!