Habkönnyű, de mégsem porlad szét, elolvad a szájban, nem kőkemény, na ez a tökéletes grízgaluska. Tudni kell a titkokat, mert nem is annyira EGYSZERŰ ezt elkészíteni, mint amilyennek elsőre gondolnád.

Hirdetés

 

Az egyik legistenibb húslevesbe való betét a könnyű grízgaluska, 3 titka van, hogy tökéletes legyen az halmazállapota.

Erre van szükség:

2-3 tojás, mennyiségtől, a levestől függően, só, búzadara, amennyit felvesz.

Hirdetés

A tojást felverjük, nem habosra, mert egész tojással dolgozunk, de alaposan. Belekeverjük a grízt, sűrű tejföl állagó tésztát kapunk.

1. titok: 1 órán át a hűtőben lefedve állni hagyjuk.

2. titok: mielőtt kiszaggatjuk, kevés levessel hígítjuk, hogy ne legyen túlsűrű (a gríz közben megszívta magát.)

3. titok: miután sós vagy leveses vízben kifőztük, beletesszük a forró levesbe, és még 20 percig állni hagyjuk.

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Hirdetés

Please follow and like us:
A legcsodásabb grízgaluska 3 titkát árulom el
error: Content is protected !!