Image result for broth noodles hungarian

A világ összes konyhája főz levest, ezek között is a húsleves az első, mivel a vadászatban csak húst szereztek az ősi vadászaink, amiből elsőrendű ételeket ( többek között húslevest), főztek ami erőt adott nekik a következő portyához. Esznek húslevest a kínaiak, a vietnamiak, az oroszok, a magyarok, de még az angolok is. Ki-ki másképp ízesíti, de a titok mindenhol ugyanaz: legyen erős, ízletes, tiszta és tápláló a levesed.

 

Hirdetés

Ki csirkéből, ki marhából vagy orjából főzi, de vannak alap dolgok, amelyeket semmilyen húslevesnél nem szabad elrontani.

Íme a húsleves 10 törvénye

Hirdetés

1. Szedd le alaposan a habját a főzés elején, főleg, ha vörös húsból főzöd.
2. Mosd meg jól hideg vízzel meg a húst, mielőtt felteszed a levest.
3. Mindig hideg vízben tedd fel, ne spórolj az idővel.
4. Hagyd órákig lassan főni, még annál is lassabban.
5. Hagyd kicsit állni, amikor megfőtt
6. Szűrés előtt hűljön le.
7. Szűrés közben ne rezegtesd, kavargasd.
8. Hagyod rajta a hagymán a belső barna héját.

9. Tegyél bele egy krumplit.

10. mindig főzz több csontot, mint húst a levesbe.

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Hirdetés

Please follow and like us:
A tökéletes húsleves 10 titka
error: Content is protected !!