Nemcsak szerencsét hoz, finom is. Előre be kell áztatni, ezt mindenki tudja, de van pár fortély, hogy tökéletes legyen.

Hirdetés

Piacon vegyél, kimérve, ne zacskósat. A lencsefőzelék akkor tökéletes, ha nem híg, de nem is túl sűrű, és tökéletes az ízesítése. Itt a mi receptünk:

HOZZÁVALÓK

Hozzávalók:

50 dkg lencse

1 nagy fej vöröshagyma

2-3 gerezd fokhagyma (vagy fokhagymakrém)

Hirdetés

pirospaprika

babérlevél

mustár

cukor

1 citrom leve

kolbász ízlés szerint

1 kis pohár tejfölELKÉSZÍTÉS

Elkészítés: A jól megmosott lencsét az igen apróra vágott vöröshagymával és a fokhagymával feltesszük főni. Amikor a lencse félig megpuhult, belekarikázzuk a kolbászt, és megsózzuk. Ha megpuhult a lencse, pirospaprikás rántást készítünk, és berántjuk vele a főzeléket. Majd adunk hozzá ízlés szerint 1-2 evőkanál cukrot, ugyanannyi mustárt, és belecsavarjuk a citrom levét. Hozzáadjuk a tejfölt is, és jól elkeverjük.

Ha nem sikerül elég sűrűre rántani, akkor a tejfölbe is szoktam keverni egy kis lisztet, mielőtt a főzelékbe keverem. Magyarul rántom is, habarom is.

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Hirdetés

Please follow and like us:
A tökéletes lencse titka, csak így csinálom
error: Content is protected !!