Szilveszterkor disznót kell enni, hogy kitúrja neked a szerencsét

Hirdetés

Related image

Ha így készíted, tökéletes lesz:

A pác hozzávalói:

  • 2 dl sör
  •  só
  • bors ízlés szerint
  • 1 fej vöröshagyma
  • rozmaring

 

Hirdetés

A sült hozzávalói

  • 1 kg rövid karaj
  • 5 cikk fokhagyma
  •  só
  • bors
  • 1 csipetnyi curry
  • 1,5 kg krumpli
  • 1 sárgarépa
  • rozmaring
  • pirospaprika
  • zsír

Így készül:

A húst és egy napig hagyd a pácban. A sörbe tedd bele a sót, a borsot, az apróra vágott hagymát és a rozmaringot, majd  kend a húsra, és maradjon egy napig a hűtőben. Minden részét érje a pác a húsnak, csak úgy jó, ha kell, fordítsd meg. Másnap vedd ki a pácból a húst. A maradék fűszereket keverd össze, a kinyomott fokhagymát is tedd bele és kevés zsírral keverd el. Ezzel kenegesd be alaposan a hűst és legalább félórára tedd vissza a hűtőbe, hogy szívja magába.

A krumplit és a répát pucold meg, vágd fel nagyobb darabokra, majd egy kizsírozott tepsiben rendezd el. Sózd, borsozd és a hűst tedd bele mellé a tepsibe, a zöldségekre is mehet. A tetejére egy kevés zsírt tegyél, a krumplira is menjen. Alufóliával lefedve 200 fokon át süsd 30 percig. Majd levéve a fóliát és süsd tovább még félóráig, ha szép piros, akkor kész.

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Hirdetés

Please follow and like us:
A tökéletes szerencsét hozó sült disznóhús egyetlen titka
error: Content is protected !!