A fahéjas almás íz és a fantasztikus  cukros hab… hmm imádni való! A férjem anyukája először megdicsérte, majd kétre is a receptjét! Ennyire szereti mindenki ezt a finomságot!Image result for habos almás

Hirdetés

Erre lesz szükség

  • 25 dkg vaj,
  • 50 dkg liszt,
  • 15 dkg porcukor,
  • 1 dkg sütőpor,
  • 4 tojáss árgája,
  • kevés só,
a töltelékhez:
  • kb. 1/2 kiló reszelt alma,  fahéj.
a habhoz:
  • 7 tojás fehérje,
  • 30 dkg kristály cukor

Így készül

  1. A tészta haozzávalói összegyúrjuk, kinyújtjuk laposra és megsütjük.
  2. Rárendezzük egyenletesen az almát.
  3. 7 tojásfehérjét 30 dkg cukorral gőz fölött kemény habbá verünk, és az almás massza tetejére kenjük egyenletesen. Újra sütőbe tesszük, majd ha kicsit megbarnult tetszés szerint szeleteljük.

Hirdetés

Készíthető túróval is, úgy is nagyon finom.

 

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Hirdetés

Please follow and like us:
Anyósom is elkérte a reptjét: fahéjas habos almás
error: Content is protected !!