Hatalmas talány egy magyar családnak, hogyan kerülhetett a világ másik végére a hozzátartozójuk. Állítják: a Srí Lanka-i rendőrség fotóin rokonuk, az a 24 éves Szabó Zoltán látható, aki még a nyáron tűnt el. A férfit elgázolta egy busz, kómában fekszik.

Valósággal elnyelte a föld június 19. óta Szabó Zoltánt. Egészen néhány nappal ezelőttig, amikor is valószínűleg sikerült rábukkanni. Az azonban az egész családjára valóságos sokként hatott, hogy a 24 éves fiatalember több mint 9000 kilométerre az otthonától, az Indiai-óceánban fekvő szigeten, Srí Lankán van.

Hirdetés

A Facebookon terjesztett fotókon Zoltán és a kómában fekvő sérült Srí Lankán. Utóbbi képen a család felismerni véli eltűnt hozzátartozóját

ELGÁZOLTA EGY BUSZ

A fél éve még a Baranya megyei aprócska faluban, Bostán élő férfit egy Facebookon terjedő felhívás alapján ismerték fel. A sziget déli részén fekvő Ahangama város rendőrkapitánysága ugyanis egy közleményt adott ki, amelyben az embe­rek segítségét kérte egy ember azonosításában. Mint írták, karácsony előtt egy nappal egy turistát súlyos baleset ért. A férfi számtalan sérülést szenvedett, és kómába esett. Azonosítani viszont nem tudták, mivel nem voltak nála az iratai.

KAMIONT PAKOLT

– Nyáron a rendőrség kiadta a körözést az eltűnése miatt, de a dolog ennél tovább nem jutott – mondja aggódva a Borsnak Zoltán édesanyja, Léder Zsuzsanna.

Az ahangamai rendőrség szeretné beazonosítani a turistát, ezért adta ki a kórházi fotót

– Azelőtt Svájcban és Németországban is vállalt munkát, kamionokat pakolt ki és be. Hogy hogyan keveredhetett Srí Lankára, arról fogalmunk sincs, mert biztosan nem volt útlevele. Mindenesetre a közzétett fotó alapján az egész család biztos benne, hogy ő fekszik a kórházban kómában.

Hirdetés

Budapestrôl repülővel is csaknem 15 óra lenne az út Ahangamába, ha lenne közvetlen járat. Senki sem tudja, hogyan keveredett oda Baranyából Zoltán

HOL VAN APA?

Zoltánnak született egy kisfia, a most két és fél éves Milán felől azonban már az eltűnése előtt sem érdeklődött.

Mercédesz volt Zoltán párja, a kapcsolatukból született Milán

– Már régebben véget ért a kapcsolatunk, és szét is költöztünk – meséli a férfi egykori párja, Kazsóki Mercédesz. – Később a Facebookon írt, hogy új életet fog kezdeni. Azóta semmit sem tudok róla, pedig azért érdekelt volna. Már csak a kisfiam miatt is, aki néha megkérdezi, hogy hol van az apukája – mondja keserű hangon, majd ő is megerősíti, hogy a fotókon Zoltán szerepel. A család most nem tudja, hogy kihez forduljon a fiatalember azonosítása, a kapcsolatfelvétel és a teendők ügyében. Kerestük a külügyminisztériumot és a rendőrséget, várjuk a válaszukat.

Frissítés: A rendőrség reagált

“A Pécsi Rendőrkapitányság eltűnés miatt továbbra is körözi Szabó Zoltánt, azonban bővebb felvilágosítást nem áll módunkban adni” – írták lapunknak.

bors

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Please follow and like us:
Apa eltűnt! Kómában találták meg Sri Lankán Zoltánt!
error: Content is protected !!