December 31-én történt, 2013,-ban. Az ukrán Ruslan és Anastasia Odonec nagy bulival várták az új esztendőt gyerekeik, barátaik, és a szüleik társaságában. Új házukban mindenki elfért. Még volt egy edzőterem is volt a pincében medencével. Az est csodálatosan indult, de a végén  rémálommá változott minden.

Hirdetés

vk.com/odanec_alesyaa

Anastasia és Ruslan a konyhában főztek, az ötéves Radomir és hároméves Alesya egy idősebb unokatestvérükkel játszottak. Hirtelen a szülők észrevették, milyen csendben vannak a gyerekek. vk.com/odanec_alesyaa

Ruslan egyik szobából a másikba ment, hogy megtalálja őket. Végül lement a pincébe, ahol szörnyű látvány fogadta: a lánya, Alesya élettelenül feküdt a medence alján.

Leugrott, felvette a testet, és a földre tette. A lány nem lélegzett. Anastasia is lejött a edzőterembe, és a meglátta lányát, sikoltozni kezdett, aztán eszméletlenül esett össze.

A nagyszülők mentőt hívtak. miközben Ruslan megpróbálta újraéleszteni Alesyát. Még soha nem tanult elsősegély nyújtást, így csak próbálta utánozni, amit látott a filmekben, remélve, hogy meg tudja menteni az ő drága lányát. Nyomogatta a mellkasát, újra meg újra, és próbálta a szájon keresztüli ujjáélesztést.

Youtube / Канал Украина

Végül tíz perc után a mentősök is megérkeztek. A sürgősségi orvos félrelökte Ruslant, és lehajolt a kislányhoz. Néhány perccel azután Alesyát halottnak nyilvánították. Ruslan térdre esett, és kérte őket, hogy csináljanak valamit, bármit, de már hívták a rendőrséget.

Youtube / Канал Украина

Hirdetés

Ruslan nem tudta elfogadni ezt. Nem tudta elhinni, hogy az ő kis angyala elment. Letérdelt a lányhoz, és próbálta újraéleszteni őt, ismét nyomta a mellén, aztán az orvos felszólította őt, hogy “hagyja abba a holttest gyötrését.” De az apa csak fújta a levegőt a gyerek élettelen tüdejébe, és nyomkodta a mellkasán. Aztán hirtelen úgy érezte, hogy gyenge szívdobogást hall. Teljes 40 perccel azután, hogy kihúzta a vízből, a gyerek szíve elkezdett újra verni.

vk.com/Руслан Оданец

Az orvosi csapat alig tudta elhinni: a lány, akit halottnak nyilvánítottak fél órával azelőtt most lélegzett. Alesya azonnal kórházba került, még mindig kómában volt. Napokig szakemberek harcoltak az életbenmaradásáért, míg Ruslan és Anastasia csak tovább imádkoztak.

Miután felkészültek a legrosszabbra, Alesya állapota stabilizálódott. Egy speciális klinikára vitték Moszkvába, ahol megkapta a legmodernebb kezelést.

Két héttel később Alesya végre felébredt. Eleinte az orvosok nem sok reményt adtak, hogy teljesen meggyógyul: nem tudott beszélni, nem látott, és alig mozgott. De csoda volt, hogy még mindig életben voltYoutube / Канал Украина

Aztán meglepte őket. Az elkövetkező néhány hétben megmutatta rendkívüli erejét és lassan beszélni kezdett újra. Hamarosan visszanyerte a látását, és megtette az első lépéseket. Beletelt néhány hónapba, de a végén Alesya felépült.

vk.com/odanec_alesyaa

A szenzációs történet az egész országban elterjedt, és Ruslant hívták, hogy interjút adjon a tévében Alesyval együtt. Az egész ország ünnepelte az apát, aki nem adta fel, és sikerült neki egy második esélyt adnia lányának az életre.

vk.com/odanec_alesyaa

 

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Hirdetés

Please follow and like us:
Azt mondták az apának, ne kínozza tovább haldokló lányát, fél órával később az orvosok nem hittek a szemüknek
error: Content is protected !!