Hirdetés

 

Az idősek úgy tanították, hogy a mandulát vízbe kell áztatni evés előtt. Nem hallgattunk rájuk, pedig kiderült, igazuk volt.

Az E-vitaminban, kálciumban, cinkben, magnéziumban igen gazdag mag ugyanis így fejti ki maximálisan gyógyító hatását.

Hogy miért kell beáztatni?

 

  • A száraz mandulában van egy enzim inhibitor, ami tulajdonképpen védi a magot a csírázástól, és ezt a nedvesség oldja ki, ettől csírázik ki a mandula. Amíg azonban ez nem oldódott ki, nehezebb megemészetni a mandulát.
  • Ha szárazon fogyasztod, a tápanyagok nagy része nem hasznosul a szervezetben, nem szívódik fel.

A mandulafogyasztás egészségügyi előnyei:

A mandulában található zsírsavak, kálium és fehérje erős szívvédő hatással bírnak, a magnézium és E-vitamin segítenek megelőzni az infarktust. Az érfalak gyulladását is csökkenti ez az erős antioxidáns.

Ebergiabomba
Mangán, réz és riboflavin tartalma miatt egy marék mandula egészen fantasztikus energiaforrás.

Hirdetés

Leviszi a koleszterint

 

E-vitamin és kalcium tartalmnál fogva beállítja a koleszterinszintet optimálisra.

Jót tesz az agynak

A benne található riboflavin és L- carnitine segítenek megelőzni az Alzheimer kórt, és segítik az agy jobb működését.

Csontegészség

Megelőzi a csontritkulást
Leviszi a vérnyomást

A benne található kálium megakadályozza a vérnyomás kilengéseit, normál tartományban tartja azt.

Rákmegelőző

Leginkább béltisztító hatása miatt a vastagbél rák nagyszerű megelőzője.

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Hirdetés

Please follow and like us:
Áztass vízbe 4 szem mandulát, és edd meg reggel! Nem hiszed el, mi történik a testeddel!
error: Content is protected !!