Hirdetés
Az idősek úgy tanították, hogy a mandulát vízbe kell áztatni evés előtt. Nem hallgattunk rájuk, pedig kiderült, igazuk volt.
Az E-vitaminban, kálciumban, cinkben, magnéziumban igen gazdag mag ugyanis így fejti ki maximálisan gyógyító hatását.
Hogy miért kell beáztatni?
- A száraz mandulában van egy enzim inhibitor, ami tulajdonképpen védi a magot a csírázástól, és ezt a nedvesség oldja ki, ettől csírázik ki a mandula. Amíg azonban ez nem oldódott ki, nehezebb megemészetni a mandulát.
- Ha szárazon fogyasztod, a tápanyagok nagy része nem hasznosul a szervezetben, nem szívódik fel.
A mandulafogyasztás egészségügyi előnyei:
A mandulában található zsírsavak, kálium és fehérje erős szívvédő hatással bírnak, a magnézium és E-vitamin segítenek megelőzni az infarktust. Az érfalak gyulladását is csökkenti ez az erős antioxidáns.
Ebergiabomba
Mangán, réz és riboflavin tartalma miatt egy marék mandula egészen fantasztikus energiaforrás.
Hirdetés
Leviszi a koleszterint
E-vitamin és kalcium tartalmnál fogva beállítja a koleszterinszintet optimálisra.
Jót tesz az agynak
A benne található riboflavin és L- carnitine segítenek megelőzni az Alzheimer kórt, és segítik az agy jobb működését.
Csontegészség
Megelőzi a csontritkulást
Leviszi a vérnyomást
A benne található kálium megakadályozza a vérnyomás kilengéseit, normál tartományban tartja azt.
Rákmegelőző
Leginkább béltisztító hatása miatt a vastagbél rák nagyszerű megelőzője.
Hirdetés
Hirdetés