Korda Györgynek és Balázs Klárinak évek óta még nyaralni sem volt ideje. Úgy döntöttek, ideje  elutazniuk és feltöltődniük egy melegebb éghajlaton. Floridát tűzték ki úti célul, de nagyon rosszul jártak.

Úgy emlékeztem, hogy Floridában januárban, amikor nálunk még mardosnak a mínuszok, nagyszerű idő van. Akkor ott akár a tengerben is lehet nyugodtan fürdeni – csapott bele a rémálommá vált nyaralás történetébe Korda György.

Hirdetés

– Ehelyett végig 14-18 fok volt, tűző napnak nyomát sem láttuk. Egyszer sem tudtam egy nagyot úszni a külső uszodában. De ez az egész út egy pechsorozat volt.

A rosszul sikerült utazás után a házaspár nemsokára Spanyolországban pótolja majd az elmaradt élményeket

Klárikát ugyanis a második napon ledöntötte a lábáról az itthoni inf­luenza járványnál is erősebb valami. Úgy elkapta szegény Klárikámat, hogy onnantól két-három hétig szinte alig mozdultunk ki a szállodából. Napozás helyett tévéztünk, filmeket néztünk – mesélte Korda György.

A hetek óta húzódó szobafogság Gyuri bácsi egészségét is megviselte, ezért biztos, ami biztos, inkább idő előtt véget vetettek az amerikai nyaralásnak.

– Valami kór engem is kerülgetett, megfordult a fejemben, nehogy a végén kórházba kelljen mennünk, mert ott egy vagyonba kerülnek az egészségügyi szolgáltatások.

Hirdetés

Nem ismertük a saját biztosításunkat sem, úgy döntöttünk, ráfizetünk a jegyünkre, és egy héttel hamarabb hazajöttünk. Klárika vagy harmincszor, én harmincötödször voltam az Egyesült Államokban, New Yorktól Los Angelesig bejártuk, csak a legjobb emlékeink vol­tak eddig, ilyen még sosem fordult elő velünk – magyarázta Korda.

Balázs Klári szerencsére már jobban van, de a nyaralás alatt hetekig nem tudott kimozdulni a szállodából betegsége miatt

Arra a kérdésünkre, hogy történt-e valami jó dolog is velük az utazás alatt, rövid gondolkodás után mindössze egyetlen pozitív emlék jutott a házaspár eszébe.

– Életünkben először nem a turistaosztályon, hanem business classon utaztunk a tengerentúlra. Utoljára is, amikor mentünk, a biztonsági vizsgálat során a ga­tyánkat is levetették velünk. Most pedig a becsekkolás után elektromos kocsival szállítottak ki minket a géphez, szalutáltak és már mehettünk is – mondta Korda György.

– Nagy csalódás volt, mert mindazért, amiért mentünk, az elmaradt. Se úszni, se napozni, se feltöltődni nem tudtunk. Miután ez a nyaralás enyhén szólva is gyengébben sikerült, mint a tervezett, egy kis napfényt szeretnénk még magunknak.

Ezért úgy döntöttünk, hogy még a májusban berobbanó szezon előtt elmegyünk egy hétre Spanyolországba, hogy feltankoljunk napfényből. De ha ott sem tu­dunk úszni, napozni, esküszöm, marad a fürdőkád – jelentette ki Korda.

bors

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Please follow and like us:
Balázs Klári borzasztó állapotban Floridában! Rémálom!
error: Content is protected !!