Na­ponta használjuk a mik­ró­t, de a felét se tudjuk a ké­pes­sé­ge­i­nek. Pedig jó né­hány tipp létezik, ami­vel meg­könnyít­he­ted a főzést. Ezek­ből mutatunk né­há­nyat.

Hirdetés

Jó tudni, hogy a mikró melegítésen kívül sok mindenre használható.

1. Régi kenyér felfrissül

Ha a tegnap este rendelt pizza maradékát melegíted, nem életed legjobb ételélménye vár rád: a kelt tészta nagyon ki tud száradni, és rágcsálás közben nem hogy az étvágyadat, de az életkedvedet is elveszted. Hogy ne járj így, vizezd be a kiszáradt tésztát és mikrózd meg. Szuperül felfrissül a tésztája, de ez a tipp bármilyen pékárunál működik!

2. Fokhagyma hámozása

Ez az egyik legrosszabb konyhai művelet, a fokhagyma ugyanis nehezen adja meg magát: nem jönnel kel a héjdarabkák, és büdösek lesznek az ujjaid. De ha beteszed a fokhagymagerezdeket a mikróba 15 másodpercre, a hő hatására kimegy belőlük a nedvesség, és pillanatok alatt leválik a héjuk!

3. Citrom

Több erő kell a citrom kifacsarásához, mint az ember hinné, van, aki félbe is hagyja, benne hagy egy csomó finom levet. Ha beteszed a citromot pár másodpercre a mikróba, engednek a rostok, és könnyebb kifacsarni a levet.

Hirdetés

4. Hagymavágás sírás nélkül

Szoktál sírni hagymapucolás közben? Ha félbevágva beteszed a hagymát a mikróba 30 másodpercre, minden illóolaj kiszáll belőlük, ami könnyeket okoz. Így vágáskor már nem fognak téged megríkatni.

5. Edénypróba

A legtöbbre rá van írva, de némelyiknél azért el tud bizonytalanodni az ember. Íme a trükk: állíts az edénybe egy vízzel teli poharat, majd tedd a mikróba. Két-három másodpercig melegítsd. Ha forró lett a víz, és az edény hideg maradt, akkor bátran melegíthetsz benne. Viszont ha felforrósodott az edény, felejtsd el, hogy a mikróba teszed!

6. Bab puhítása

Ha nem áztattad be, fogj egy tálat, rakd bele a babot vagy lencsét, öntsd fel vízzel, szórj bele egy csipet szódabikarbónát, és 10 percig melegítsd! 30-40 perc állás után már főzheted is afinom bablevest!

7. Méz

Van, aki szereti, de bizonyos recepteknél nem könnyű vele dolgozni, így kezdened kell vele valamit. Ha beteszed a mikróba két percre , újra csurgós és aranysárga lesz a mézed, mintha friss lenne.

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Hirdetés

Please follow and like us:
Betettem a hagymát a mikróba, és leesett az állam!
error: Content is protected !!