Kínos a csend, hogyan és miért távozott Friderikusz Sándor a Music FM rádiótól. A Bors hírei szerint a rádiós kiabált a csatorna vezetőjével. Hiába nem hallgatták a műsorát, ő nem akart változtatni a tartalmán.

Hirdetés

Talányosan fogalmazott március 4-én Friderikusz Sándor, amikor elbúcsúzott a Music FM hallgatóitól. „Nem tudom megmondani, hogy jövő vasárnap ezen keretek között tudunk-e még találkozni. Re­mélem, igen. Rajtam nem fog múlni” – mondta, majd megköszönte kollégái eddigi munkáját, illetve közölte, hogy a zenei szerkesztő, Soós Edwin már nem a csapatuk tagja.

Ezután pénteken a csatorna hivatalosan is közölte, hogy megszűnt Friderikusz műsora. Igaz, a közleményben semmivel nem indokolta a rádió vezetősége a műsor hirtelen befejezését, a Bors megtudta, heves vita előzte meg a „mindig újító alkotó” távozását.

– A szakmában köztudott, hogy Fridi mennyire kiáll a saját elképzelése mellett. A műsora valóban nagyon színvonalas volt, de nem igazán illeszkedett a Music FM hallgatóihoz, akik főleg a fiatalabb korosztályhoz tartoznak.

Úgy tudjuk, hogy a rádió vezetőjével ez ügyben beszélgetett egy budapesti luxushotel halljában, ám egy idő után a beszélgetés vitába, majd pedig veszekedésbe csapott át.

Állítólag annyira kiabált, hogy a szálloda alkalmazottainak is közbe kellett lépniük – mesélte a Borsnak a neve elhallgatását kérő informátorunk, aki biztos benne, hogy ezután döntöttek a műsor megszűnése mellett.

De hogy Friderikuszt rúgták ki, vagy ő mondta, hogy nem kíván tovább a csatornával dolgozni, azt nem tudni. A munkatársak összezártak. A kollégák csak egymás közt pusmognak a kínos ügyről, de nyilatkozni senki nem akart.

Hirdetés

A Bors a történtekről szerette volna megkérdezni a Music FM vezetőit is, de kérdésünkre lapzártánkig nem kaptunk választ, és Friderikusz Sándor sem vette fel egész nap a telefonját.

A televíziós, rádiós sz

emélyiség neve és szakmai tudása sokak szerint garancia a sikerre, valószínűleg így gondolta ezt a Music FM vezetősége is, amikor szerződést kötött Fridivel. A talk-show műfaj hazai megteremtője másfél év önkéntes száműzetés után tért vissza az éterbe.

Az interneten még hallható az első, ja­nuár 21-i adás, amikor ő maga hangsúlyozza, hogy valószínűleg szokatlannak tűnik majd a műsora ebben a zenei környezetben, és kissé gőgösen azt is odavetette, hogy a zenék nem az ő ízlését tükrözik, ha­nem Soós Edwinét, illetve hogy egyetlen rádiót sem kell hallgatni.

Elmondta azt is, hogy direkt ismeretlen emberek­kel beszélget, mert már unja azt a húsz véleményvezért, akit fo­lyamatosan szerepeltetnek a médiában. Ő abban hisz, hogy vannak emberek, akik kedvet éreznek az egyéni érzésvilágból kiinduló beszélgetésekhez. Úgy tűnik, ezúttal tévedett, és a minőségi munkájára kényesen ügyelő Friderikusz Sándor újra csatorna nélkül maradt.

NEM TALÁLJA A HELYÉT

Friderikusz Sándor mostanában egyetlen csatornánál sem találja a helyét. Miután 2016 márciusában távozott a TV2-től, ahol az Összezárva Friderikusszal műsorban aludt együtt a hírességekkel, 2016 májusában az ATV-t is otthagyta, mert állítólag a tévé vezetősége könnyedebb témákat várt tőle. Ezután alkalmilag a Music FM reggeli műsoránál, az Önindítónál is hallható volt péntekenként Bochkor Gábor és István Dániel társaságában 2016 augusztusától 2017 feb­ruárjáig, de egy idő után már hozzájuk sem ment be. Ezt követte 2018 ja­nuár­jától a saját háromórás, önálló beszélgetős műsora, ami múlt pénteken szintén véget ért.

bors

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Hirdetés

Please follow and like us:
Botrány! a szállodai személyzetnek kellett leállítania Friderikuszt
error: Content is protected !!