Hirdetés

 

A karfiol az egyik legegészségesebb étel, ráadásul nemcsak nem hizlal, de elveszi az étvágyat, akárcsak a káposzta vagy savabyú káposzta, így rendszeresen fogyasztva elkezdődhet a zsírégetés, mint például egy káposztaeves fogyókúra idején. Sokminden készülhet belőle, de keksz formájában remek szendvicsalap lehet vagy bármilyen nasit pótol. Gluténmentes étkezéshez is kiváló kenyérpótló.

 

A karfiolból készül kenyérpótlók sora most pedig most újabb darabbal bővült, ismerd meg, próbáld ki:

Ropis kekszek karfiolból

cauliflower-crackers1

Hirdetés

Hozzávalók:

  • 1 karfiol
  • 10 dkg reszelt parmezán
  • 2 tojás
  • 2 ek. olaj
  • 1 cs. snidling felvágva
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. bazsalikom
  • 1/2 tk. só, fekete bors

Elkészítés:

1. A karfiolt nyersen reszeld, sózd és 20 percig állni kell hagyni.

2. Nyomd ki a levét

3. Egy tálban kevered össze a hozzávalókat, majd az így kapott masszát oszd 6 (vagy több) részre. Ezeket formázd ízlésed szerint, a lapokat fektesd sütőpapírral bélelt tepsire.

4. Tedd a sütőbe! 180-200 fokon parádésan kb. 35-40 perc alatt megsül!

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Hirdetés

Please follow and like us:
Diétás ropogós házikeksz karfiolból: nemcsak nem hizlal, fogyaszt!
error: Content is protected !!