A fülzsír a belső fülben képződő védőanyagunk. Felvértezi a hallójáratot a baktériumok ellen és más piszkoktól is védi, amelyek bajt okozhatnak a kényes hallójáratban.

Hirdetés

Ezen kívül, a fülzsír egy természetes kenőanyag is. De amikor túl sok termelődik belőle, és nem ürül ki rendesen, már több bajt hoz, mint hasznot, mint például; viszketés, vertigo, süketség.

Ezért rendszeresen meg kell szabadulni a felesleges fülzsírtól.

Mi okozza a túl sok zsírt a fülben?

Mielőtt arról döntünk, hogyan lehet kipucolni a felesleges fülzsírt házilag, fontos tudni, hogy mi okozza a túlzott fülzsír megjelenését. Ez az elzáródás általában akkor tapasztalható, ha sokszor fültisztító pálcikával piszkálod a füled. A pálcikávalsokszor egyre beljebbkerül a fülzsír a hallójáratba.

Ha szoktál füldugót vagy fejhallgatót használni, valószínűbb a túlzott fülzsír megjelenése.

 

Ha túl sok fülzsír van a fülben, akkor ezek a tünetek jelentkeznek:

  • Viszkető hallójárat
  • Úgy érzed, mintha a füled eldugult volna
  • Szédülsz
  • cseng a füled
  • rosszul hallasz

Otthoni módok a fülzsír hatékony eltávolítására:

Ne használj fültisztító pálcikát vagy más törlőkendőt.

SÓS VÍZ

Hirdetés

Oldj egy fel teáskanál sót ½ pohár vízben. Tegyél bele egy vattát és cseppents keveset a füledbe. Utána hajtsd félre a fejed, hogy be tudjon folyni a hallójáratba. Pár perc után engedd kifolyni a folyadékot.

HIDROGÉN-PEROXID

Keverj össze 1-1 arányban hidrogén-peroxidot vízzel. Ellenőrizd, hogy a hidrogén-peroxid a kereskedelemben kapható 3% -os. Majd a sóoldathoz hasonlóan alkalmazd.

GLICERIN

A glicerin egy természetes szer, amely segít kiszedni a fülzsírt. Tegyél négy cseppet mindkét fülbe, naponta háromszor a legjobb eredmény érdekében.

ECET ÉS ALKOHOL

Keverj össze egyenlő arányban ecetet és alkoholt. Majd ugyanúgy járj el min a sóoldatnál.

OLAJ

Az olívaolaj a másik ó szer, amely segít kiszedni a fülzsírt és megkönnyíti annak eltávolítását. Tegyél két vagy három csepp olívaolajat az érintett füledbe lefekvés előtt, és próbálj meg aludni a másik oldalon. Ismételd meg három vagy négy éjszaka egymás után.

Ha szeretnél az oldal fejlődéséhez és sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtsd el megosztani családtagjaiddal, barátaiddal. Köszönjük.

 

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Hirdetés

Please follow and like us:
Elképesztő: ezt tettem, és könnyedén megszabadultam a fülzsírtól
error: Content is protected !!