Hirdetés

Elkapták a szökött soproni rabot - úgy tudjuk, a gyermekéhez szeretett volna menni Szombathelyre

Elkapták a szökött soproni rabot – úgy tudjuk, a gyermekéhez szeretett volna menni Szombathelyre

Kiderült, miért akarhatott megszökni a sopronkőhidai börtönből a 37 éves férfi.

Mint azt korábban megírtuk, pénteken megszökött egy rab a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön foglalkoztatási programjának munkavégzési helyszínéről. A 37 esztendős férfit szombaton a hajnali órákban sikerült elfognia a Készenléti Rendőrség járőreinek.

Információink szerint a férfit korábban gyilkosságért ítélték el, egy idős nővel végzett különösen kegyetlen módon, ezért első fokon életfogytiglani börtönbüntetést kapott. Ennek okán csak börtönön belüli munkát végezhetett, eközben szökött meg a 37 esztendős rab. Úgy tudjuk, ezt követően a soproni Szent Mihály temető környékére menekült, ahonnan nem is mozdult elfogásáig, ugyanis később itt találtak rá a rendőrök bujkáló férfira. Mint kiderült, azt szerette volna, hogy megnyugodjanak a kedélyek és utána gyermekéhez, Szombathelyre akart volna szökni.

Hirdetés

“Ebből az esetből is látszik, hogy nincs értelme senkinek sem megszökni a börtönből, mert úgyis nagyon hamar a nyomára bukkanunk. A tavalyi évben is mindenkit elkaptak a rendőrök, aki szökési kísérletet próbált meg elkövetni. Mivel a büntetés-végrehajtásnak alapvető célja, hogy minden elítélt munkát végezzen a rácsok mögött, ezért dolgozhatott ez a férfi is, de természetesen – különösen veszélyes rabról lévén szó – csak a börtön falain belül tehette meg mindezt” – közölte Orosz Zoltán sajtószóvivő.

A szökött férfi ezzel az amúgy is súlyos büntetését tovább súlyosbíthatja, hiszen fogolyszökésért plusz három év börtönbüntetést is kaphat.

blikk

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Please follow and like us:
Erre készült a szökött gyilkos! Ez azért szomorú!
error: Content is protected !!