Hirdetés

Nagyon finom és puha lesz mindegyik fajta máj, ha így készíted!

Hirdetés

Erre lesz szükség:

  • 1 kg máj (tetszés szerinti)
  • 3 fej vöröshagyma
  • 6 cikk fokhagyma
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő
  • 3 evőkanál sűrített paradicsom
  • 2 evőkanál méz
  • 70 g zsír
  • 1 teáskanál pirospaprika

Így készítsd:

A májat vágd fel, miután megmostad, majd tedd be fóliába és enyhén verd ki. Ezután vágd vékonyabb csíkokra és rakd egy tálba. Hintsd meg a keményítővel, a pirospaprikával. Az áttört fokhagymát is tedd a hozzá, öntsd rá az olajat, keverd össze és álljon negyed óráig.

A sűrített paradicsomot a mézzel keverd össze, önts rá fél pohár forró vizet. Egy tepsiben forrósíts zsírt és helyezd bele a pácolt májszeleteket és pirítsd meg minden oldalukat. Tedd hozzá a felaprított hagymát, párold néhány percig, majd öntsd rá a szószt és sózd meg. Fedő alatt párold kb 7 percig és már készen is van.

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Hirdetés

Please follow and like us:
Ettől a titkos páctól lesz vajpuha a máj! Próbáld ki!
error: Content is protected !!