Több élelmiszer áfája csökken januártól!

Hirdetés

Januártól folytatódik az alapvető élelmiszerek általános forgalmi adójának (áfa) csökkentése – emlékeztetett a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna szombati műsorában.

Nagy István elmondta, hogy az intézkedés két nagy termékkört érint. A sertés esetében a vágóhídi melléktermékek és a sertésbelsőségek áfája mérséklődik 5 százalékra, a fogyasztási célú hal adókulcsa pedig szintén erre a szintre csökken.

Hirdetés

Azt szeretnék, hogy a sertésre teljes mértékben az 5 százalékos áfa vonatkozzon, a hal bevonásával pedig tovább bővítenék a családok lehetőségét a spórolásra – jelentette ki.

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a hal nagyon egészséges, gyógyítja a szív- és érrendszeri betegségeket. A tárca ezért növelné magyar fogyasztást, amely elmarad a nyugat-európaitól – közölte. Nagy István szerint az intézkedés a magyar termelőket is segíti.

Jövőre folytatódik az áfacsökkentés, jól járnak a lakásukat bérbeadók, a látvány-csapatsportok támogatásának adókedvezményét még többen vehetik igénybe, a cégeknek be kell jelenteniük külföldi bankszámláikat, csak nettó adótartozás-mentes adózók kaphatnak bármilyen kedvezményt, viszont a NAV még egy évig nem látja az online számlázó programokat, így az adatszolgáltatási kötelezettség értékhatárának leszállítása egy évet csúszik.Jól járhatnak a hosszú távon ingatlant bérbe adók: 2018-tól csak a 15 százalékos szja-t kell befizetniük, és mentesülnek a most 1 millió forintot meghaladó bevétel után belépő 14 százalékos egészségügyi hozzájárulás megfizetése alól. A lakásukat rövid távra bérbe adók is jobban járnak, így a kormány szerint senkinek nem éri majd meg eltitkolni a lakáskiadásból származó bevételét. A jól kereső profi sportolók és edzők is nyertek, ugyanis a javaslat szerint 125 millió forint helyett már 250 millió forintos éves bevételig választhatják az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás szerinti adózást. A módosítás ráadásul visszamenőlegesen, 2017. január 1-jétől hatályos.

mindenegyben

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Please follow and like us:
Ez a kormány januári ajándéka: te is jól jársz majd
error: Content is protected !!