A meteorológusok is megzavarodtak: senki nem tudja, milyen idő lesz a hosszú hétvégén, de vasárnapra már havat és fagyot is mondanak

Azért reméljük, a néhány hete a Mátrában tapasztalt helyzet, mint ami a képen létható, nem tér vissza…. / Fotó: MTI – Komka Péter

Hirdetés

Egyelőre senkinek fogalma sincs, milyen idő lesz a hosszú hétvégén. A lehűlés egész biztosnak látszik, csak a mértéke kérdéses. A mostani, csalóka felmelegedést ugyanis kétféle forgatókönyv is követheti: az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) a Facebookon jelentette be, hogy egyelőre bármi megeshet, jelenleg 51 féle lehetséges verzió létezik vasárnapra!

Hirdetés

Hirdetés

„Várjunk még a téli gumik leszerelésével! Péntektől igencsak széttartanak a lehetséges forgatókönyvek, amelyek között akadnak szélsőséges verziók is a következő hétvége időjárására vonatkozóan. Kövessük nyomon a friss előrejelzéseket!

„A megosztott kép egy úgynevezett fáklya diagramot mutat a 850 hPa-os nyomási szint (~1500 méter) hőmérsékletére vonatkozóan. A diagram 51 különböző modell futtatást, mint lehetséges forgatókönyvet reprezentál. (Március 11. 12UTC időpontból induló futtatások.)” – írja Facebook-oldalán az OMSZ.

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Please follow and like us:
Ez már nem játék!Mínusz tíz fok és hó jön hétvégére!
error: Content is protected !!