Mindig gyakran halljuk, hogy ne aludjunk el vizes hajjal. Volt aki bizony meg is járta, hogy reggel felébredve köhögött, és fájt a torka. Azonban nem csupán a nátha veszélye nő meg, ha nedves hajjal lefekszünk.

Hirdetés

Több igen komoly problémát okozhat, ha hajmosás után nem szárítjuk meg hajunkat, és törölközőbe csavart nedves hajjal térünk nyugovóra.

Migrén

Alvás közben a test hőmérséklete lehűl. A törölközőbe tekert vizes haj nedvességet bocsát ki. Ennek az eredménye erős fejfájás lehet.

Gombásodás

Hirdetés

A gombák és baktériumok leginkább nedves, páradús környezetben szaporodnak. A törölköző alatti párás levegő pont megfelelő környezet lesz számukra, ráadásul a megfelelő ellátást is biztosítjuk, mivel a fejbőrön levő elhalt hámsejtekkel, szennyeződésekkel táplálkoznak. Ha véletlenül vizes hajjal fekszünk le, reggel ébredés után rögtön szellőztessük ki a párnánkat, és azt is szárítsuk meg.

Töredezett haj

A törölközőbe tekert vizes haj könnyen töredezik. Így ha nem akarunk másnap úgy kinézni, mint egy szénaboglya, lefekvés előtt szárítsuk meg hajunkat.

Baktériumfertőzés

A nedvesség, a pállott bőr ideális táptalaj a baktériumoknak is, hogy elszaporodjanak, ez gyulladáshoz, pirosodott bőrhöz vezet.

Ízületi fájdalom

A lehűlt nedvesség árt az ízületeknek, ez jelentkezhet csak a nyakban, de továbbterjedhet akár az összes ízületre a testben, és akár krónikussá is válhat.

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Hirdetés

Please follow and like us:
Ezek a betegségek veszélyeztetnek, ha vizes hajjal lefekszel aludni
error: Content is protected !!