Image result for rántott hús

Hirdetés

Szoktál húst kirántani hétvégén? Azt hiszed, jól csinálod? Ezt a 10 hibát követik el a háziasszonyok, amitől nem lesz tökéletes az otthoni rántott hús. Mesterszakácsok elárulták, mire kell figyelni:

1. A nem megfelelő hús használata: ha nem disznóvágásból származó, kukoricán nevelt disznóból vagy legeltetett borjúból készül, össze sem hasonlítható a rántott hús íze a szupermarketben vett húsból. Az osztrákok természetesen persze sütik, de a magyarok a sertést szokták meg jobban, és olcsóbb is. Ránthatod tarjából, szűzből, és persze csirkéből, ulykából is finom. A titok, hogy inkább vékonyabb szeletet válasszunk, mint a vastagot sokáig klopfoljuk. A trükk: a csirkemellet nyújtófával vékonyítsuk, így nem sérülnek meg benne a rostok. A vastag szeleteket, hogy tovább kell sütni, így a panír nem sül tökéletesre soha.

2. Nem áztatod be a húst tejbe panírozás előtt egy fél órára.

3. Bolti morzsát veszel. Csak átszitált, saját reszelésű zsemlemorzsát tegyél a panírba, A császárzsemle morzsája a legfinomabb. Átszitálva és nullás lisztet használj. Réteslisztet soha.

4. A jó minőségű tojához nem keversz kevés zsíros tejet.

Hirdetés

5. Gyorsan, sietve panírozol.Nem is kell mondanunk, hogy lassan, egyenletesen panírozzunk:

6. Olajban sütöd. Disznózsírban sokkal finomabb.

7. Zacskós borssal, rossz sóval készíted elő. Frissen őrölt borssal, tengerisóval ízesítsük, hagyd állni rövid ideig.

8. A zsírhoz nem teszel egy kis finom vajat.

9. Ha kész, nem hagyod pár percig pihenni

10. Túl sok vagy túl kevés zsírt használsz, épphogy lepje el.

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Hirdetés

Please follow and like us:
Ezt a 10 hibát felejtsd el, és tökéletes lesz a rántott húsod!
error: Content is protected !!