A film­ren­dező már szer­dán meg­halt, ám ha­lál­hí­rét csak most kö­zöl­ték.

Hirdetés

 

Kilencvennyolc éves korában meghalt a legendás brit filmrendező,Michael Anderson.Szerdán hunyt el a kanadai Vancouverben, de a hírt csak most jelentette be a családja.

A rendezőnek olyan filmeket köszönhetünk, mint az öt Oscar-díjjal jutalmazott 80 nap alatt a Föld körül vagy a Logan futása, amelyben Michael York és Farrah Fawcett játszotta a főszerepet.

Anderson a második világháború alatt a légvédelemnél teljesített szolgálatot, majd a denhami stúdióban dolgozott. 1949-ben Peter Ustinov társrendezője volt. 1950-ben jutott először önálló feladathoz. Az 1950-es években Londonban színházi rendezőként is bemutatkozott, és színészként is fellépett.

Legismertebb munkája a Jules Verne regénye nyomán készült 80 nap alatt a Föld körül volt. A film a maga idejében számos rekordot döntött. Anderson például több mint 2 ezer kamerabeállítást használt, a stáb a forgatás ideje alatt annyit utazott, mint előtte egyik film készítői se, és a film a mozipénztáraknál is csúcsot döntött. 

Variety

Hirdetés

@Variety

Michael Anderson, ‘Logan’s Run’ director, dies at 98 http://bit.ly/2HWMeMO 

Michael Anderson, ‘Logan’s Run Director,’ Dies at 98

Michael Anderson died Wednesday in Vancouver. He was nominated for an Academy Award for directing “Around the World in 80 Days.”

1968-ban ő rendezte A halász cipője című filmet is Anthony Quinn, Laurence Olivier és John Gielgud főszereplésével.

A rendező háromszor nősült, harmadik feleségével már 40 éve éltek boldogan. Fia, Michael Anderson Jr. színész lett, míg másik fia, David filmproducer. Mostohalánya, Laurie Holden szintén színésznő, az X-aktákban és a Walking Deadben is láthattuk.

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Please follow and like us:
Hatalmas veszteség: meghalt a nagy filmrendező
error: Content is protected !!