Hirdetés

Hirdetés

Így készült,gyorsan,nagyon finom volt.
Túrófánk
Hozzávalók:
25 dkg túró
1 ek kristálycukor
1 vaníliás cukor
22 dkg liszt
6 gramm sütőpor
3 db tojás
175 gramm tejföl
1 csipet só
½ citrom reszelt héja
A sütéshez:
6 dl étolaj
Tetejére:
1 vaníliás cukor
1 csapott ek porcukor
A tálaláshoz:
Lekvár ízlés szerint
Elkészítés:
A túrót villával összetöröm, hozzá keverem a tojásokat, a kristály és vaníliás cukrot, a tejfölt, a sót, végül a sütőporral elkevert lisztet.
15 percet pihentetem a tészta masszát.
Egy lábasban felhevítem az étolajat.
Jó bőven legyen,hogy a fánkok megtudjanak fordulni.
Egy evőkanalat vízbe mártva az étolajba szaggatom.
Az étolaj ne legyen túl forró,tehát ne sisteregjen,mert akkor elégnek a fánkjaink.
Ezt a mennyiséget háromszor sütöttem ki.
Sokat nem szabad tenni egyszerre bele,mert a fánkok megnőnek.
Kell a hely,hogy megtudjanak fordulni.
4-5 percen belül készre sülnek.
Papírtörlőre szedem.
Tálaláskor meghintem vaníliás porcukorral és jó folyékonyabb lekvárral vagy ízzel tálalom.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Forrás: www.facebook.com

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Hirdetés

Please follow and like us:
Így készült gyorsan, nagyon finom volt: Túrófánk
error: Content is protected !!