Egy német bőrgyógyász nagyon szimpla módszert talált fel a szépség és fiatalság visszanyerésére már érettebb korban is 

Hirdetés

40 körül az arcbőr kollagéntermelése erősen lelassul, ami a feszesség elveszítését eredményezi. Megjelennek az első barázdák és elkezdünk kapkodva küzdeni a ráncok ellen, általában mindhiába, mert a drága krémet, és eljárások csak ideig-óráig hatnak, akkor sem nagyon.

Pedig egy  teáskanál használatával egyszerűen csodát tehetünk az arcbőrrel, és csupán napi 10 percetz kell rászánni erre a masszázsra, ami voltaképpen nem annyira új, csak nem ismerték eddig Európában. A kínai nők évezredek óta alkalmaznak egy hasonló technikát, amit gua-sha masszázsnak neveznek, és csontlapocskákkal végezték.

Maga a módszer nem nehéz, nem kell hozzá más, mint egy teáskanál, egy pohár hideg (akár jeges) víz és néhány csepp meleg növényi olaj, ami olíva, avokádó, jojoba, de napraforgó is lehet.

A smink alapos lemosása után kenjük fel a krémet, amit mindig használunk. A jeges vízben lehűtött kanalat – domború részével a bőr felé – helyezzük a felső szemhéjra, majd az alsóra néhány másodpercig. Ez segít levinni a puffadtságot és elhalványítja a karikákat. Ha úgy érezzük, a kanál melegszik, ismét hűtsük le. Ezek után mártsuk az olajba a kanalat és elkezdjük masszírozni az arcot!

Enyhe nyomással mozgassuk a kanalat az alábbi irányvonalak mentén.

Hirdetés

◾  A homlokon függőlegesen felfelé a két szemöldök közti résztől indulva, egészen a hajvonalig.

◾  határozott mozdulatokkal a szemhéjon, a belső sarokból a külső felé, majd vissza.

◾  Az arc görbületeit követve egyenes, felfelé haladva, különös figyelemmel a száj és orr közti nevetőráncra.

◾  Az áll vonalon mindkét irányban.

◾  A nyakon egyenesen fel és le.

A masszázst legalább 10-szer ismételjük mindegyik irányban. Ha a kanál már nem siklik rendesen, egy újra tegyük az olajba. Jó, ha 10 percen át masszírozzuk így az arcunkat, de ha érzékeny a bőröd, fokozatosan növeld az időt!

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Hirdetés

Please follow and like us:
Így tüntettem el minden ráncomat ingyen, 1 teáskanál segítségével!
error: Content is protected !!