Hirdetés

Hozzávalók:

  • 70 deka liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 2 kk só
  • 50 dkg margarin
  • 12 ek víz
  • 2 ek 20 %-os ecet

A kenéshez:

  • 1 felvert tojás
  • reszelt kemény sajt

Így készítsd:

A lisztet összeszitáltam a sütőporral, gyúródeszkára öntöttem, majd hozzátettem a sót.

Hirdetés

Elmorzsoltam benne a margarint, majd a vízzel összeöntött ecettel együtt gyúrható tésztává kevertem össze.

Alufóliába tekerve egy éjszakán át pihentetni kell.

Másnap félujjnyi vastagra kinyújtottam, megkentem enyhén felvert tojással és megszórtam reszelt sajttal.

Derelyevágóval csíkokra vágtam, majd előmelegített, 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt aranyszínűre sütöttem.

 

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Hirdetés

Please follow and like us:
Ilyen isteni sajtos rudat még nem készítettem! Köszi a receptet! – Nekem 30 éve megvan ez a recept és gyakran megsütöm. Tényleg isteni és olcsó!
error: Content is protected !!