A dúsgazdag üz­let­em­ber régóta ké­szült a ha­lálra! Pont emiatt azt is szerettei lel­kére kö­tötte: ne pazaroljanak sokat a temetésére. Sze­rinte ugyanis ostoba pénz­ki­do­bás lett volna a drága ko­porsó vagy sírkő.

Hirdetés

Klapka jó pár évvel ezelőtt elkészítette végakaratát, sőt, voltak olyan alkalmak is, amikor összeült a szeretteivel, és lépésről lépésre elmondta, mi legyen, ha meghal. Ezek persze fájdalmas beszélgetések voltak, de annál hasznosabbak. A dúsgazdg üzletember ugyanis azt is elmagyarázta, hogy ugyanolyan búcsúztatást akar, mint amilyen élete volt: visszafogottat.

Klapka mindig megvetette a fényűzést, a luxust. Akár azt is megtehette volna, hogy színarany bútorok között éljen, de ő egészen a haláláig egy egyszerű, kopott gyerekágyn aludt. Ezen is hunyt el. Puritán módon élt. Azért dolgozott olyan sokat hosszú-hosszú évtizedeken keresztül, hogy családjának megadja a jólétet. Magára szinte semmit sem szánt, családja jóléte volt a boldogság számára.

Fotó: DFP

Hirdetés

A  ripost.hu megtudta az egyik családtagtól: Klapka a lelkükre kötötte, hogy semmiképp se költsenek sokat a temetésére, ha eljön a halála.

“Szerinte értelmetlen egy halott emberre sok pénzt áldozni. Arra kért bennünket, hogy ne vegyünk drága koporsót, szerény szertartást akart. Természetesen tiszteletben tartjuk a kívánságát.” – árulta el a 88 évesen elhunyt üzletember családtagja.

Klapkát Farkasréten helyezik majd örök nyugalomra. A temetés körül több gond is felmerült. Először is: a rettenetes hideg miatt a föld felső rétege olyan fagyott, mint a kő, így sokkal nehezebb a sír kiásása. Másodszor: az üzletember azt kérte, hogy édesanyja mellé temessék el, viszont a sírhoz közeli ravatalozó olyan pici, hogy ott a gyásznép nem férne el. A nagyobb ravatalozó pedig olyan messze van a sírtól, hogy az idősebbek nem tudnák legyalogolni a nagy távolságot.

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Hirdetés

Please follow and like us:
Ilyen lesz Klapka temetése, nagyon megrázó!
error: Content is protected !!